Ημερίδα για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΙΜΙ στην Κύπρο

12:32 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενημερωτική ημερίδα, η οποία στοχεύει στην προώθηση κυπριακών συμμετοχών στις παρούσες αλλά και μελλοντικές προσκλήσεις της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Innovative Medicines Initiative (IMI), για υποβολή ερευνητικών προτάσεων και στη δημιουργία ενός δικτύου ΙΜΙ στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής στη Λευκωσία, από τις 14:00 μέχρι τις

17:00.
Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι η Ημερίδα απευθύνεται σε ερευνητές και οργανωμένα σύνολα που έχουν σχέση με τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ομάδες ασθενών, κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς και ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Υγείας, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας και η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ).

Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς θα χαιρετήσει την εκδήλωση. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Πρωτοβουλίας ΙΜΙ Michael Goldman.

Η IMI αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη και έχει σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης ασφαλέστερων και αποτελεσματικότερων φαρμάκων για τους ασθενείς. Με προϋπολογισμό €2 δισ., η Πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει τη συνεργασία για ερευνητικά προγράμματα και προωθεί τη δημιουργία δικτύων από εμπειρογνώμονες του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού τομέα, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στην Ευρώπη, προσθέτει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα