Ικανοποίηση στο Βατικανό για την επανέναρξη των συνομιλιών

14:58 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που στοχεύουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια “των εγκάρδιων συνομιλιών” που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργοί με τον Πάπα Φραγκίσκο και αξιωματούχους του Βατικανού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγίας Εδρας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού, σήμερα το πρωί ο Αγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γραμματέα του κράτους Καρδινάλιο Pietro Parolin, τον οποίον συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Dominique Mamberti, Υπουργός Εξωτερικών.

“Κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών υπογραμμίστηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ της Αγίας Εδρας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αναφορά έγινε σε αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο θετικός ρόλος της θρησκείας στην κοινωνία και στην προστασία του δικαιώματος ανεξιθρησκείας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εκφράστηκε, προστίθεται, “ικανοποίηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων (για το Κυπριακό) που στοχεύουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση”.

Τέλος, όπως αναφέρεται, “στις συνομιλίες εκφράστηκε εκατέρωθεν η ανησυχία αναφορικά με την πολιτική αστάθεια που επηρεάζει την περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής που οδηγεί στα μεγάλα δεινά πληθυσμών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα ότι οι χριστιανικές κοινότητες σε διάφορες χώρες θα συνεχίσουν να προσφέρουν για ένα πνευματικά και υλικά ευήμερο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα