Μ. Γιωργάλλας: Με τις νοοτροπίες του Έρογλου δεν μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη

14:35 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το ζητούμενο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και για την ε/κ πλευρά είναι να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να μετατρέψει σε πρόνοιες λύσης τις δικές της ερμηνείες στις ασάφειες που θα παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.
Το διάγγελμα του Ντερβίς Έρογλου «ήταν μια επανάληψη του κακού του εαυτού», είπε ο κ. Γιωργάλλας σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ,

για να προσθέσει ότι «με αυτές τις νοοτροπίες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο Κυπριακό».

«Εάν η Άγκυρα και η τ/κ πλευρά παραμένουν οχυρωμένες πίσω από τις διχοτομικές τους θέσεις δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη θετική στο Κυπριακό», συμπλήρωσε.
Είπε ότι «το ζητούμενο για τον κ. Αναστασιάδη και για την πλευρά μας αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν τρόποι ώστε να αντιμετωπίσουμε τη σίγουρη προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να μετατρέψει σε πρόνοιες λύσης τις δικές της ερμηνείες στις ασάφειες που θα παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις».

Για τις εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «για να υπάρξει μέλλον για τους ημικρατικούς οργανισμούς, ούτε τα σημερινά κρατικά μονοπώλια μπορούν να διατηρηθούν, αλλά ούτε και τα ιδιωτικά μονοπώλια αποτελούν λύση».
Χρειάζεται, ανέφερε, «να κατατεθούν και να συζητηθούν όλες οι απόψεις ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, η Βουλή και η εκτελεστική εξουσία να εξεύρουμε αυτούς τους τρόπους που θα διασφαλίσουν το μέλλον αυτών των οργανισμών, θα εκσυγχρονίσουν και θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, αλλά ιδιαίτερα θα διασφαλίσουν το εργασιακό μέλλον των στελεχών τους».

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων» και κάλεσε «όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση».
Ερωτηθείς εάν τίθεται για το ΕΥΡΩΚΟ θέμα αποχώρησης από την Κυβέρνηση, ο Μιχάλης Γιωργάλλας είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Κόμμα συνεχίζει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υπάρξει μια τέτοια ενέργεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα