Ικανοποίηση Καζαμία για την απόφαση της Κομισιόν

20:21 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Κύπρος πήρε επαρκή μέτρα για διόρθωση των δημοσίων οικονομικών, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, τονίζοντας ότι θεωρούσε την απόφαση αυτή ως αναμενόμενη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Κύπρος δικαιούται να είναι αισιόδοξη και υπογράμμισε ότι η προτεραιότητα τώρα στρέφεται στην αυστηρή υλοποίηση

των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, αλλά και στα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

”Η απόφαση ήταν η αναμενόμενη για μένα και η οποία με ευχαριστεί στο βαθμό που επιβεβαιώνει ότι λήφθηκαν τα σωστά διορθωτικά μέτρα”, ανέφερε ο κ. Καζαμίας.

Οπως είπε, ”εκείνο το οποίο όμως έχει περισσότερη σημασία για μένα είναι να διαπιστώσω την προτεραιότητα που δημιουργείται τώρα και η οποία δεν είναι άλλη από την ανάγκη της αυστηρής και πειθαρχημένης υλοποίησης των σωστών αποφάσεων που πήραμε”.

Ο κ. Καζαμίας είπε ακόμη στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ότι η απόφαση της Κομισιόν ”ουσιαστικά προσφέρει τα εύσημα σε όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους του τόπου που αντιμετώπισαν το πρόβλημα με σύνεση και συναίνεση” και επεσήμανε ότι η Κύπρος ”μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η μόνη χώρα που προχώρησε σε αποφασιστικές διορθωτικές κινήσεις χωρίς ουσιαστική κοινωνική αναταραχή”.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ”πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση ως σοβαρή”.

”Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι για δημιουργία καλύτερων συνθηκών και έτσι επικεντρώνουμε τώρα την προσοχή μας στα θέματα ώθησης της ανάπτυξης γιατί χωρίς ανάπτυξη όσα περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα και αν πάρουμε δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ύφεση”, κατέληξε.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η Κομισιόν προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,7% του ΑΕΠ έναντι 2,4% των προβλέψεων του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Καζαμίας είπε ότι αυτό δεν τον απασχολεί πάρα πολύ, προσθέτοντας ότι σημασία έχει η αποδοχή ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου παραμένει κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Σε ερώτηση αν η Κύπρος μπορεί να ”διαψεύσει” την αναθεωρημένη πρόβλεψη της Κομισιόν για έλλειμμα 2,7% αντί 2,4%, ο κ. Καζαμίας είπε ότι ”αυτή θα είναι η προσπάθεια μας, έχοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, διότι υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που εύχομαι να μην είναι τέτοιοι που να επηρεάσουν αρνητικά τους σχεδιασμούς και το βηματισμό μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα