Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο δηλώνει ο Πρόεδρος της Ελλάδας

16:43 24/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο», αναφέρει στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας ότι «τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας».

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Παπούλιας χαρακτηρίζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«ημέρα μνήμης και έκφρασης σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας» τονίζοντας ότι «σε μέρες όπως αυτή έχει νόημα να αναλογιζόμαστε παραδείγματα γενναιότητας και πατριωτισμού».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις. Για να υλοποιηθούν, χρειάζεται ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά».

Στην οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της στους πολίτες, καθώς επίσης και τους κινδύνους που δημιουργούνται για την κοινωνική συνοχή αναφέρθηκε και στην προσφώνηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Η πατρίδα μας περνά σκληρή δοκιμασία. Η ανεργία, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, η διάχυση της φτώχειας, οι οικονομικές ανισότητες, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Σε τέτοιες συνθήκες βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν ακρότητες, βία, μισαλλοδοξία, διχασμοί», ανέφερε ο Πρόεδρος Παπούλιας, χαρακτηρίζοντας το ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, «εξαιρετικά σημαντικό», καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στην κοινωνική της προσφορά και στήριξή της.

Ο Πρόεδρος Παπούλιας χαρακτήρισε την κρίση πολυδιάστατη, τόσο ηθική όσο και πνευματική, λέγοντας ότι «το αξιακό μας σύστημα κλονίζεται, θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας μας αμφισβητούνται και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει σήμερα εξαιρετική σημασία και ο Λόγος που αρθρώνει η Εκκλησία», προσθέτοντας ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία με την ανυποχώρητη θέση υπέρ του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται αυτόματα πρωτοπόρος στον αγώνα για μια γνήσια και ολοκληρωμένη δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας μίλησε για τη μάστιγα της φτώχειας και κατέληξε λέγοντας ότι «το λάθος δεν είναι να αναμένουμε πολλά από την Εκκλησία, το μείζον λάθος είναι να περιμένουμε λιγότερα από αυτά που μπορεί και οφείλει να προσφέρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα