Ι. Παναγιώτου: Ακόμα ένα άτεγκτο Eurogroup και η οικονομία βουλιάζει στην κρίση

13:20 20/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υπουργός οικονομικών μεταβαίνει αύριο σε συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς να έχει στη βαλίτσα του τον μαγικό αριθμό της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

Η παρατεταμένη εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την PIMCO για καθορισμό του ύψους των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών

δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Αυτό το κλίμα αβεβαιότητας βαθαίνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση με όλα τα συνεπακόλουθα για την πατρίδα και το λαό μας.

Η δυστοκία η οποία παρατηρείται στη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών, (ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται γιαυτό ), με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την PIMCO και κατ’ επέκταση η καθυστέρηση κατάληξης σε τελική έκθεση αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο.

Είναι καθοριστικής σημασίας να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ώστε να υπάρξει καθορισμός των αναγκών των τραπεζών σε βιώσιμα επίπεδα το συντομότερο δυνατό.

Δηλώσεις για το θέμα από την Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ιωάννα Παναγιώτου στη 1.00μμ, στο γραφείο του Κινήματος στη Λεμεσό ( Γλάσδωνος 77) μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα