Υπ. Άμυνας: Η ομοψυχία και στη στράτευση αποτελεί δείγμα ωριμότητας

16:56 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η ομοψυχία, ακόμα και στο επίπεδο της στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, αποτελεί δείγμα εθνικής ευθύνης και ωριμότητας, η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει από κανέναν, εάν θέλουμε να ανατρέψουμε τα ομολογουμένως αρνητικά δεδομένα και να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε πορεία ανάπτυξης, σημείωσε σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση βράβευσης οικογενειών από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι οικογένειες των οποίων ο πατέρας και οι τρεις γιοί, έχουν υπηρετήσει κανονική θητεία στις

τάξεις της Εθνική Φρουράς.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι παρόμοιες εμπνευσμένες εκδηλώσεις, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος και ειδικότερα στην προβολή της δια του παραδείγματος αδιάκοπης προσφοράς προς την πατρίδα, στο πλαίσιο της οικογένειας.

Ο Υπουργός Αμυνας, αφού εξήρε το έργο και την προσφορά της ΠΟΠΟ, εξέφρασε απευθυνόμενος στις βραβευθείσες οικογένειες, την πλήρη ικανοποίηση και τα θερμά συγχαρητήρια ολόκληρης της πολιτείας για την μακρόχρονη προσφορά τους προς την πατρίδα.

Σημειώνοντας την ανιδιοτέλεια των βραβευθέντων, επεσήμανε ότι άλλωστε, οι παρούσες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να ενεργήσουμε πέραν του ανιδιοτελούς. “Η μακρά οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει σε έντονο βαθμό τον τρόπο ζωής μας και τη μόνη μέθοδος ανατροπής των αρνητικών αυτών δεδομένων, αποτελεί η συλλογική προσπάθεια, η μεταφορά δηλαδή στο «εμείς» και όχι στο «εγώ», σύμφωνα με τον Στρατηγό Μακρυγιάννη”, είπε.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στην ανάδειξη με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο του σταθεροποιητικού ρόλου, που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή για να τονίσει ότι “αυτή η νέα δυναμική σε συνδυασμό και με άλλες διεθνείς συγκυρίες, έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για προώθηση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού”.

Επιθυμούμε, συνέχισε, την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα άρει επιτέλους την παρατεταμένη αδικία της κατοχής και θα επιτρέψει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, να προχωρήσει απρόσκοπτα στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ευημερίας και ομαλής συμβίωσης, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επιθυμούμε την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των όποιων εγγυήσεων, οι οποίες θα επιτρέπουν στην Τουρκία να υλοποιεί τους απεχθείς σχεδιασμούς της για έλεγχο του νησιού μας.

Δεν πρέπει όμως, πρόσθεσε, να ξεχνούμε ποτέ ότι οι προσδοκίες μας διέρχονται μέσα από μια ισχυρή διαπραγματευτική θέση η οποία επιτυγχάνεται με ενότητα και πολιτική σταθερότητα. “Οι κρίσιμες τούτες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, πρέπει να βρουν την πολιτική ηγεσία και τον λαό μας ενωμένους και αποφασισμένους να υπερβούν τις δυσκολίες και τους σκοπέλους”, τόνισε.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση, μέσα από μια σειρά μέτρων που θα στοχεύουν στην ευημερία των μελών σας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών που καταβάλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα