Η ΟΛΤΕΚ καταγγέλλει ως παράνομη απόφαση του ΥΠΠ για τεχνολογικά μαθήματα στα Λύκεια

17:41 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως παράνομη απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου να προχωρήσει στην αλλαγή του Σχεδίου Υπηρεσίας για τους καθηγητές του μαθήματος Τεχνολογίας, που διδάσκεται στα Λύκεια. Τον καλεί “έστω και την υστάτη να αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφασή του”.

Εφόσον, αναφέρεται, ο Υπουργός επιμείνει στην οδηγία και θεωρήσει την απόφασή του οριστική, η ΟΛΤΕΚ θα προχωρήσει στην καταγγελία του σε όλα τα αρμόδια σώματα και θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των

αντιδράσεών της.

Ταυτόχρονα, αναφέρει, υλοποιώντας τις εντολές του ΚΔΣ θα απέχει από οποιαδήποτε συνάντηση με τον Υπουργό, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, αφού ο ίδιος δεν σέβεται τις έννοιες του διαλόγου και των καθορισμένων διαδικασιών.

Η Γραμματεία σε σημερινή της συνεδρία και σε συνέχεια των αποφάσεων του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη ανακοινώνει ότι είχε συνάντηση χθες με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο κατά τη διάρκεια της οποίας, “επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας ότι ο Υπουργός, παραβιάζοντας κάθε κώδικα δεοντολογίας, αλλά και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες διαλόγου που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας, αποφάσισε παράνομα όπως προχωρήσει στην αλλαγή του Σχεδίου Υπηρεσίας για τους καθηγητές του μαθήματος Τεχνολογίας που διδάσκεται στα Λύκεια”.

Η απόφαση αυτή, σημειώνει η ΟΛΤΕΚ, πάρθηκε ενώ η διαδικασία του διαλόγου δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού το θέμα βρίσκεται στην ΜΕΠΕΥ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία έρευνας για το θέμα από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως μετά από παράπονο της ΟΛΤΕΚ.

Στη συγκεκριμένη οδηγία, προστίθεται, δεν γίνεται καμιά αναφορά στα άλλα δύο τεχνολογικά μαθήματα που διδάσκονται στα Λύκεια.

“Αγνοεί πλήρως το μάθημα του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου, ενώ για το μάθημα των Γραφικών Τεχνών εισηγείται ακόμη μια φορά τη δημιουργία υπηρεσιακής επιτροπής για συζήτηση του θέματος και ουσιαστικά αποφεύγει να το αγγίξει, αγνοώντας την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το συγκεκριμένο θέμα”, προστίθεται.

Η ΟΛΤΕΚ προτείνει απόσυρση της οδηγίας προς τους διοικητικούς λειτουργούς του ΥΠΠ για το θέμα και εντατικοποίηση του διαλόγου για οριστική επίλυσή του, άμεση σύγκληση της ολομέλειας της ΜΕΠΕΥ και εφόσον διαπιστωθεί οριστικά η διαφωνία, να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προνοεί το καταστατικό της επιτροπής.

Επίσης, καταλήγει η ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας και ο ίδιος ο Υπουργός πρέπει να σεβαστούν το θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως και να δώσουν άμεση απάντηση στις πέντε επιστολές για το θέμα που τους έχουν σταλεί τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα