Η νέα πορεία επίλυσης του Κυπριακού να μην επαναλαμβάνει το παρελθόν, λέει η ‘Αδούλωτη Κερύνεια’

17:43 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αναζητούμενη νέα πορεία επίλυσης του Κυπριακού, για να έχει προοπτική, πρέπει να εδράζεται σε εντελώς νέα αντικατοχική βάση και όχι να αποτελεί επανάληψη του παρελθόντος, όπου επιδίωξη ήταν η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”.

Πέραν τούτου, σημειώνει, θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει και τους αξιωματούχους

του ΟΗΕ διαφορετικά από ότι μέχρι τώρα.

“Επειδή έχουμε αποδεχθεί στο Κυπριακό υποχωρήσεις και συμβιβασμούς που είναι εκτός των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, διευκολύναμε τον επηρεασμό των αξιωματούχων του ΟΗΕ από τις εχθρικές προς εμάς δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τυγχάνουμε της μεταχείρισης που έχουμε, τόσο από τη Γραμματεία του ΟΗΕ, τον εδώ αντιπρόσωπό του κ. Ντάουνερ και πρόσφατα και από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα.

“Αυτό είναι μοιραία μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη, η οποία πρέπει άμεσα να διορθωθεί”, προσθέτει.

Η “Αδούλωτη Κερύνεια» παραθέτει επίσης ψήφισμα των Γενικών Συνελεύσεων των Παραρτημάτων του Σωματείου μας – το οποίο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – θέτει τη βάση για ένα νέο ξεκίνημα για το καλό του τόπου.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι η εξωτερική στρατιωτική εισβολή, η κατοχή και τα παράγωγά της δεν δημιουργούν Δίκαιο. Παρομοίως δεν νομιμοποιείται η δημιουργία οποιασδήποτε υπόστασης τουρκικού, ή τουρκοκυπριακού κρατιδίου, ή περιφέρειας πάνω στη κατεχόμενη γη μας.

Ζητεί ακύρωση των οικονομικών αποκοπών που υπέστησαν οι πρόσφυγες είτε απευθείας επί των καταθέσεων και των εισοδημάτων τους είτε με φορολογίες που επεβλήθησαν εξαιτίας του τροϊκανού μνημονίου και αποκατάσταση της προσφυγικής πολιτικής όπως ίσχυε πριν από το Μνημόνιο.

Καλεί τέλος την κυπριακή Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ πως οι καλές του Υπηρεσίες δεν εξυπακούεται ότι θα ενεργεί σε αντίθεση με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα