Η κυπριακή πολιτεία στηρίζει δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε η Ζ. Αιμιλιανίδου

19:42 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κυπριακή πολιτεία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, με κάθε δυνατό τρόπο, τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, γιατί αποτελούν έναν ανεκτίμητο πλούτο για την κοινωνία και τον λαό δήλωσε απόψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της, κατά την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών
του Intercollege, η κ. Αμιλιανίδου είπε πως «η φετινή τελετή αποφοίτησης συμπίπτει χρονικά με μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για

τη χώρα μας που έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη για την αγορά εργασίας κατάσταση», για να προσθέσει πως «ο αριθμός των ανέργων έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και ιδιαίτερα μεταξύ των νέων».

Όπως είπε «η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση, αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, γι’ αυτό στα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλήφθηκε ειδικό Σχέδιο, για τοποθέτηση νέων πτυχιούχων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, για απόκτηση εργασιακής πείρας και απευθύνεται σε άνεργου νέους πτυχιούχους μέχρι 35 χρόνων».

«Στα πλαίσια του Σχεδίου», πρόσθεσε, «πέραν των 2.500 νέοι πτυχιούχοι, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, θα ενταχθούν για απόκτηση εργασιακής πείρας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και σε οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο της θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει προσπάθειες, που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του προσοντούχου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Είπε ακόμα πως «η αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας έχει τεθεί πολύ ψηλά και στις προτεραιότητες των θεσμικών οργάνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», για να προσθέσει πως «είναι χαρακτηριστικό ότι στα σημαντικότερα μέτρα για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 κεντρική θέση κατέχει η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων με επιδότηση οκτώ δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία, έτσι ώστε να δοθεί μια τουλάχιστον ευκαιρία για απασχόληση ή εκπαίδευση».

Καταληκτικά ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η εκπαίδευση αποτελεί τη καλύτερη επένδυση για το μέλλον ενός τόπου κι ενός λαού», σημειώνοντας πως «για την κυπριακή κοινωνία, στην οποία εισέρχονται από αύριο οι απόφοιτοι ως επαγγελματίες, αποτελούν μια πολύτιμη προσθήκη στο ήδη πλούσιο σε γνώσεις και προσόντα ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο τόπος, το οποίο αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα