Η Ισπανία αρνείται ότι διαπραγματεύεται πακέτο διάσωσης

01:02 25/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας απέρριψε την Παρασκευή αναφορές ότι έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις για πακέτο διάσωσης, που θα την καθιστούσε το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής θύμα της κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Soraya Saenz de Santamaria επανέλαβε στους δημοσιογράφους την απάντηση που εκδόθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες από τον εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Επίτροπου Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος, Simon

O`Connor, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την Ισπανία και αυτό αφορά το δάνειο διάσωσης του ισπανικού τραπεζικού τομέα, ύψους 100 δισ. ευρώ.

“Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη για οποιοδήποτε άλλο είδος προγράμματος για την Ισπανία”, πρόσθεσε.

Μετά τη δήλωση αυτή, ο Ισπανός αναπληρωτής Πρωθυπουργός πρόσθεσε: “Το επιβεβαιώνω”.

Ωστόσο, ο κ. O`Connor δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι οι πολιτικές και τεχνικές συνομιλίες για την κρίση συνεχίζονται με την Ισπανία, η οποία έχει τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι επενδυτές όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να ζητήσει πακέτο διάσωσης για την οικονομία της, καθώς η Μαδρίτη δεν μπορεί να δανειστεί κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές σε προσιτές τιμές.

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει μια κρίσιμη στιγμή τον Οκτώβριο με τη λήξη μεγάλου χρέους, το οποίο αφορά βραχυπρόθεσμη αποπληρωμή χρέους ύψους 9,02 δισ. ευρώ και μακροπρόθεσμου χρέους 24,15 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα