Ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρετίζει το διορισμό διεθνούς οίκου από την ΚΤ για έρευνα στις τράπεζες

19:32 24/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το διορισμό διεθνούς οίκου από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου “για να διενεργήσει ανεξάρτητη έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο τράπεζες που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, έχουν ζητήσει κρατική στήριξη”, χαιρετίζει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ότι “όσοι φέρουν ευθύνες για τα κακώς έχοντα στον

τραπεζικό τομέα προσπαθούν να τα φορτώσουν στο ποδόσφαιρο, στο κούρεμα και στο ξύρισμα”.

Με αφορμή δημοσίευμα σε εφημερίδα το οποίο αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση τραπεζικού αξιωματούχου για τα πεπραγμένα τράπεζας, ο ΠΑΣΕΧΑ αναφέρει ότι “θα αναμένει τη διεξαγωγή επίσημων ερευνών όπως αυτή της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να τοποθετηθεί”.

“Είναι κάποιοι που είχαν θέσεις κλειδιά στο τραπεζικό τομέα είτε ως αξιωματούχοι είτε ως επόπτες που θα πρέπει να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τις αποφάσεις που έλαβαν και πώς τελικά οδηγήθηκαν οι τράπεζες στη σημερινή κατάσταση”, προσθέτει.

Οι επενδυτές, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, “απαιτούν όχι μόνο κάθαρση αλλά και οικονομική αποκατάσταση την οποία και θα διεκδικήσουν δικαστικώς”.

Επίσης, ο ΠΑΣΕΧΑ χαιρετίζει το διορισμό διεθνούς οίκου από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου “για να διενεργήσει ανεξάρτητη έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο τράπεζες που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία έχουν ζητήσει κρατική στήριξη” .

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος καλεί “τόσο την Κυβέρνηση όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσουν στις δικές τους έρευνες”, ενώ υπενθυμίζει “δηλώσεις βουλευτών για την ανάγκη διενέργειας κοινοβουλευτικής έρευνας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα