Η Ευρωπαϊκή ‘Eνωση καλεί τη Σλοβακία να εγκρίνει την ενίσχυση του EFSF

15:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η Ευρωπαϊκή ‘Eνωση κάλεσε την Τετάρτη τη Σλοβακία να πραγματοποιήσει σύντομα  μια νέα ψηφοφορία σε σχέση με την ενίσχυση του ταμείου διάσωσης της  Ευρωζώνης, μια ημέρα μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιό της χώρας της  συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

”Καλούμε όλα τα κόμματα στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας να κινηθούν πέρα από

τις  βραχυπρόθεσμες πολιτικές και να αδράξουν την επόμενη ευκαιρία για την  εξασφάλιση μιας ταχείας έγκρισης της νέας συμφωνίας”, αναφέρουν σε κοινή  δήλωσή τους ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αναφέρουν ότι η πλήρης αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι ”προς το συμφέρον όλων των χωρών του ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του σλοβακικού λαού».

”Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές της Σλοβακίας και το Κοινοβούλιο έχουν πλήρη επίγνωση της καθοριστικής σημασίας για ενισχυμένο και πιο ευέλικτο EFSF που να διαφυλάσσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη Ζώνη του ευρώ”, σημειώνουν.

”Το κοινό μας νόμισμα διαδραματίζει καίριο ρόλο στις επενδυτικές αποφάσεις, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση. Πρόκειται για την ευημερία όλων μας”, αναφέρουν στην κοινή δήλωση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα