Η ΕΤΥΚ δηλώνει ανοιχτή σε διάλογο με την Κεντρική Συνεργατική

11:12 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μπορεί να βρεθεί πολύ σύντομα λύση, αν η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ειλικρινά και καλόπιστα για να συζητήσει, λέει η ΕΤΥΚ, η οποία δηλώνει «ανοιχτή στο διάλογο».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος του ΔΣ της ΕΤΥΚ Γιώργος Γεωργίου, αναφορικά με το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για

μειώσεις στο μισθολόγιο των 300 μελών της, «η ΕΤΥΚ δεν απειλεί», λέει όμως ότι αν συνεχιστούν οι εν λόγω συμπεριφορές από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Ο κ. Γεωργίου, ο οποίος είναι επίσης Βοηθός του Υπεύθυνου του Γραφείου Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων της ΕΤΥΚ, είπε ακόμη ότι ενδεχόμενα μέτρα, θα ληφθούν μέσα από τα συλλογικά όργανα της οργάνωσης, εφόσον η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας συνεχίσει τις προκλητικές και εκβιαστικές συμπεριφορές της.

Δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο αναφορικά με τη συνέχιση του διαλόγου. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο» ανά πάσα στιγμή, είπε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε μέσα από έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο να βρούμε μια λύση, η οποία θα είναι η καλύτερη και για τις δύο πλευρές».

Ως προς τις μειώσεις στο μισθολόγιο, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι η πρόταση της ΕΤΥΚ είναι πολύ κοντά στο ποσοστό που ζητά η Συνεργατική Κεντρική και πρόσθεσε ότι «αν ήταν εκείνη η βασική μας διαφορά, θα τα είχαμε ήδη βρει».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ που έγκειται η βασική διαφορά, ο κ. Γεωργίου δήλωσε ότι «φαίνεται ότι η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας επηρεάζεται από άλλου κύκλους, οι οποίοι θέλουν να διεμβολίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να το διασπάσουν».

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτοί οι κύκλοι «δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν και να βρουν μια συμβιβαστική φόρμουλα, κοντά στην πρόταση της ΕΤΥΚ».

«Όπως φαίνεται, κάποιοι άλλοι επηρεάζουν τις καταστάσεις στο παρασκήνιο και δεν επιθυμούν να βρεθεί μια σωστή και δίκαιη λύση για την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα» ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΕΤΥΚ.

Ερωτηθείς αν στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για λύση, ενόψει και της κατάθεσης του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Γεωργίου είπε πως με το να τίθεται χρονικό περιθώριο «δεν δίνεις επιλογές στον άλλο να συζητήσει για να βρεθεί μια λύση».

Είπε τέλος ότι στην τελευταία ενημέρωση από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, η πρόταση τέθηκε στο τραπέζι ως “take it or leave it” και επανέλαβε ότι με καλή και ειλικρινή διάθεση, μπορεί να βρεθεί γρήγορα λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα