Η ΕΔΕΚ καλεί τον Πρόεδρο να μείνει αμετακίνητος στη βάση λύσης

11:54 21/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σταθερό και αμετακίνητο κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να μείνει ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, στη θέση για μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών με βάση το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο κ. Ομήρου σχολίαζε δημοσιεύματα με πληροφορίες για αναζωπύρωση των προσπαθειών για διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος, προκειμένου να ξεκινήσουν

νέες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι προσπάθειες αυτές δεν θα έχουν το χαρακτήρα ενός ‘συμβιβασμού’ και ‘εξεύρεσης μέσης λύσης’ μεταξύ διαφορετικών απόψεων».

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να παραμείνει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση για μία, ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία, για μια και μόνη ιθαγένεια, για μια και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι παρθενογένεση και για εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών με βάση το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο χωρίς οποιεσδήποτε παρεκκλίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα