Η ΔΟΘ στην Ινδία για το εργαστήρι ανάπτυξης δυνατοτήτων ασθενών

20:17 13/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) θα επισκεφτεί την Ινδία για το δεύτερο εργαστήρι ανάπτυξης δυνατοτήτων ασθενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΘ, η Κύπρος μέσα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας πρωτοπορεί στην καθοδήγηση και την στήριξη των Κυβερνήσεων, της ιατρικής κοινότητας, και της κοινότητας των ασθενών και των γονέων ανά το παγκόσμιο.
Συγκεκριμένα, στις 14 με 20 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από επιστημονικά και διοικητικά μέλη του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας

Θαλασσαιμίας θα επισκεφθεί την Ινδία για 2η κατά σειρά φορά μέσα στο 2013. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δραστηριότητα της ΔΟΘ σε μια υποήπειρο με 1,2 δισεκατομμύρια πληθυσμό, 20.000-30.000 αναμενόμενες ετήσιες γέννες παιδιών με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική αναιμία, μια χωρά που έχει περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση των αιμοσφαιρινοπαθειών, αλλά και την κάλυψη των εθνικών της αναγκών.

Στις προηγούμενες επισκέψεις έχει ήδη οργανώσει επιστημονικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τρεις μεγάλες περιοχές της Ινδίας, Μαχαράστρα (Maharashtra), Γκουτζαράτ (Gujarat) και Μάντγια Πρατές (Madhya Pradesh) που μαζί καλύπτουν ένα πληθυσμό περίπου 245.47 εκατομμυρίων ατόμων.

Στην επικειμένη επίσκεψη η ΔΟΘ θα καλύψει άλλες τέσσερεις πολιτείες που θα είναι οι ακόλουθες : Πούντζαπ (Punjab), Χαριάνα (Haryana), Ουτάρ Πραντές (Uttar Pradesh), και Δελχί, που καλύπτουν έκταση με πληθυσμό περίπου 265.20 εκατομμύριων ατόμων.
Για τις συναντήσεις αυτές είναι ενημερωμένη και η πρεσβεία της Κύπρου στην Ινδία και η ΔΟΘ θα έχει την στήριξη των αξιωματούχων των υπηρεσιών υγείας της κάθε πολιτείας ξεχωριστά αλλά και της Κυβέρνησης της Ινδίας.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δραστηριότητα του ΔΟΘ σε παγκόσμιο επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα