Η Διεύθυνση της ΣΚΤ παρουσιάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης στους υπαλλήλους της ΕΤΥΚ

07:58 27/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο, θα παρουσιάσει σήμερα στους εργαζόμενους της ΕΤΥΚ η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Στόχος της Διεύθυνσης είναι να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους για περικοπές στους μισθούς, τις οποίες δεν αποδέχθηκε η συντεχνία

τους, ΕΤΥΚ, με αποτέλεσμα το σχέδιο αναδιάρθρωσης να μην μπορεί να εφαρμοστεί για τους 300 υπαλλήλους που είναι μέλη της συντεχνίας. Υπενθυμίζεται ότι οι 2.700 υπάλληλοι ή το 90%, που υπάγονται στις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, έχουν ήδη αποδεχθεί το σχέδιο περικοπών στους μισθούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας θα προχωρήσει σε πλεονασμούς 100 εργαζομένων – μελών της ΕΤΥΚ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του κόστους μισθολογίου κατά 15%, που προνοείται στους στόχους του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Σχετική επιστολή απέστειλε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ Μάριος Κληρίδης στην Υπουργό Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα