Η Αλ Κάιντα πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

12:12 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή, ανέλαβε την ευθύνη για το κύμα των επιθέσεων με 113 νεκρούς που συγκλόνισε τη Δευτέρα 19 ιρακινές πόλεις, δηλώνοντας ότι αυτό ήταν μόλις η αρχή της νέας «στρατιωτικής εκστρατείας» της οργάνωσης που ξεκινά ο αρχηγός της Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι.

«Η επιχείρηση των μαχητών του ιερού πολέμου αιφνιδίασε τον εχθρό και τού έκοψε το κεφάλι. Απέδειξε την αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών» του Ιράκ, τονίζει η εξτρεμιστική οργάνωση σε μήνυμά της που αναρτήθηκε

στην προσκείμενη στην τρομοκρατική οργάνωση ιστοσελίδα Χονέιν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, το κύμα των επιθέσεων που σημειώθηκε τη Δευτέρα, το χειρότερο των τελευταίων τουλάχιστον δυόμισι ετών, προκάλεσε το θάνατο 113 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250.

Συνολικά 29 επιθέσεις έπληξαν 19 πόλεις. Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Τάτζι, 25 χλμ. βορείως της Βαγδάτης όπου 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν.

Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα είχε ανακοινώσει πρόσφατα την πρόθεσή της να κλιμακώσει τη δράση της στο Ιράκ, σε ηχητικό μήνυμα του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι στην ιστοσελίδα Χονέιν.

Ο αρχηγός της οργάνωσης κήρυσσε την «έναρξη ενός νέου σχεδίου», με την κωδική ονομασία «Σπάστε τα τείχη», τονίζοντας ότι «προτεραιότητα είναι η απελευθέρωση των μουσουλμάνων φυλακισμένων όπου κι αν βρίσκονται, μετά η καταδίωξη και εξόντωση των δικαστών, των εισαγγελέων και όσων τους προστατεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα