Η Noble παραμένει δεσμευμένη στην ταχεία αξιοποίηση κοιτασμάτων

15:02 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εταιρεία Noble Energy διαβεβαίωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι παραμένει δεσμευμένη στη γρηγορότερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως είπε, η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες,

και με τη λήξη της θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το ακριβές μέγεθος του κοιτάσματος.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας Noble Energy, υπό τον Πρόεδρο της εταιρείας, κατά την οποία συζητήθηκε ενδελεχώς η γνωστή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το γνωστό συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στη δική μας αποκλειστική οικονομική ζώνη”, είπε.

Ανέφερε ότι “η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στον προγραμματισμό της, παραμένει δεσμευμένη σε ό,τι έχει συμφωνηθεί, στη γρηγορότερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων”.

“Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Με τη λήξη της γεώτρησης, θα έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά το ακριβές και αξιόπιστο μέγεθος του κοιτάσματος”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “η εταιρεία επίσης επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, “συζητήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα του τερματικού και της συμμετοχής της εταιρείας και άλλων εταιρειών και συνεργατών στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και πώληση των κοιτασμάτων της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα