Η Cyta βραβεύεται σε διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

14:28 6/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως πρωτοποριακή αξιολογήθηκε η πρωτοβουλία της Cyta να δημιουργήσει εντός του χώρου εργασίας των Κεντρικών της Γραφείων ένα πρότυπο ιατρείο επαγγελματικής υγείας, γεγονός που της χάρισε το 2ο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Βραβείων Καλής Πρακτικής 2013, με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, μέσω των βραβείων, αποσκοπεί στο να αναδείξει τα οφέλη που απορρέουν από την εφαρμογή καλών πρακτικών.

Η απόφαση της Cyta να προχωρήσει στη δημιουργία του πρότυπου ιατρείου έγινε στο πλαίσιο της προαγωγής της ασφάλειας και υγείας του προσωπικού της, αλλά και με συγκεκριμένους στόχους που αφορούν στον περιορισμό των αδειών ασθενείας και των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην πρόληψη των ατυχημάτων, καθώς και στη βελτίωση της παραγωγικότητας. Η υλοποίηση της ιδέας έγινε με τη μίσθωση υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας και Νοσηλεύτριας. Το ιατρείο βρίσκεται στο χώρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, είναι πλήρως εξοπλισμένο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καρδιογράφο, θάλαμο ακουομέτρησης, σπιρόμετρο, μηχάνημα προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης, όργανο για μέτρηση της οξύτητας της όρασης, μετρητή έντασης θορύβου, μετρητή ποιότητας του αέρα κτλ.

Τα βραβεία Καλής Πρακτικής 2013 απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, στις 25 Οκτωβρίου 2013, από την έντιμη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου. Το βραβείο για τη Cyta παρέλαβε ο Λειτουργός Ασφάλειας και Υγείας κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ και το 3ο βραβείο στο Τμήμα Γεωργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα