Γιώργος Βαρνάβα: Η πολιτεία είναι δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου

11:49 30/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο είναι η αχίλλειος πτέρνα μας και μπορούν να μας επιβάλουν οποιανδήποτε λύση στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα, στέλλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η πολιτεία είναι παρούσα και δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις του τόπου.

Όπως δήλωσε στο

ΚΥΠΕ ο κ. Βαρνάβα, ύστερα από επίσκεψη στο φυλάκιο «Ζαρκάδι» στα Κελιά της επαρχίας Λάρνακας, «δεν είναι τυχαία η απόφαση της Επιτροπής φέτος να επισκεφθεί ακριτικά φυλάκια που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης”.

“Ο στόχος και ο σκοπός των επισκέψεων μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου και η αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με τις ένοπλες δυνάμεις δεν βρίσκεται μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά δίνει το παρών της δίπλα από τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τα στρατευμένα παιδιά μας», είπε.

Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε, «δίνουμε το μήνυμα ότι η πολιτεία είναι παρούσα, είναι δίπλα τους και έτοιμη να συμπαρασταθεί στα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου μας”.

“Παράλληλα στέλλουμε το μήνυμα ότι όσο υπάρχει η εισβολή και η κατοχή έχουμε την υποχρέωση να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με ισχυρό φρόνημα και αυτό συνδυάζεται με σωστά εξοπλιστικά προγράμματα και με ισχυρό ψυχολογικό και υψηλό φρόνημα», είπε.

Ο κ. Βαρνάβα είπε, επίσης, ότι «η φετινή χρονιά έχει σημαδέψει την πατρίδα μας με την οικονομική κρίση, μια κρίση την οποία ζει μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού”.

“Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όσοι θεωρούν πως η Κύπρος με την οικονομική κρίση είναι ευάλωτη σε σχέση με την οποιανδήποτε λύση του κυπριακού προβλήματος προσπαθήσουν να μας επιβάλουν, ο κυπριακός λαός έμαθε να αγωνίζεται και να δίνει τις δικές του μάχες», είπε.

Για αυτόν το λόγο, είπε, «εάν νομίζουν ότι η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική κρίση και θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν οποιανδήποτε λύση, πλανώνται πλάνην οικτράν”, προσθέτοντας ότι “εμείς θεωρούμε βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση όπως την ξεπεράσαμε και το 1974».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας έστειλε επίσης το μήνυμα στα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας διά μέσου μια δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που να δίνει το δικαίωμα σε όλους τους κατοίκους αυτού του κράτους να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα».

Τέλος, απευθυνόμενος “στους νέους πολίτες της Κύπρου που σύντομα θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά και θα αναλάβουν τα ηνία της κοινωνίας”, ο κ. Βαρνάβα έστειλε το μήνυμα ότι «είναι δική μας υποχρέωση να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας ώστε τα νέα παιδιά να μπορούν να ζήσουν μέσα σε ένα πιο υγιές περιβάλλον, με λιγότερη ανεργία και σε ένα περιβάλλον που θα τους δίνει το δικαίωμα να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοβουλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα