Γιώργος Περδίκης:Απαράδεκτη η διασύνδεση του θέματος Αμμοχώστου με φυσικό αέριο

12:44 18/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επικίνδυνη και απαράδεκτη είναι η απαίτηση των Τούρκων για διασύνδεση της επιστροφής μέρους της πόλης της Αμμοχώστου με την κατασκευή αγωγού διοχέτευσης του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας ο οποίος θα διασχίζει τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, τις βρετανικές βάσεις αλλά και το «συνιστών Τ/Κ κρατίδιο».

Η απαίτηση της Τουρκίας να εγκαταλειφθούν τα σχέδια του τερματικού υγροποίησης και η επιμονή της στη προώθηση της λύσης του αγωγού,

φανερώνει ποια είναι τα πραγματικά της σχέδια για την λύση του Κυπριακού. Ας το έχουν αυτό όλοι υπόψη τους καθώς σπεύδουν να επαναρχίσουν τις συνομιλίες- που πάγωσε μονομερώς και αυθαίρετα η Τουρκία πριν από σχεδόν δύο χρόνια – τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Θα είναι τραγικό λάθος αν η Κυπριακή κυβέρνηση αποδεχθεί, καν να συζητήσει, μία τέτοια διασύνδεση του θέματος της Αμμοχώστου με τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Ένα τέτοιο λάθος νομιμοποιεί και τις διεκδικήσεις του ψευδοκράτους στη συνιδιοκτησία των κοιτασμάτων και οδηγεί την Κυπριακή Δημοκρατία σε μόνιμο εγκλωβισμό της στην εκμετάλλευση, διοχέτευση και εμπορία του φυσικού της αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα