Πέραν των 17.000 κυνηγών εξόρμησαν για φάσσα, τρυγόνι, ορτύκι

12:27 18/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πέραν των 17.000 κυνηγών εξόρμησαν σήμερα, κατά την πρώτη εκ των πέντε κυνηγετικών εξορμήσεων της θερινής περιόδου για τις οποίες το κύριο θήραμα είναι φάσσα, τρυγόνι, ορτύκι, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Ταμείου Θήρας Πέτρος Αναγιωτός.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον κ. Αναγιωτό καταγγέλθηκαν 5 πρόσωπα για 5 υποθέσεις λαθροθηρίας, εκ των οποίων αφορούσαν κυνήγι χωρίς εν ισχύ άδεια κυνηγίου, μία υπόθεση αφορούσε κυνήγι με μιμητική μηχανή και τελευταία

αφορούσε θήρευση λαγού, που δεν επιτρέπεται κατά την παρούσα κυνηγετική περίοδο.

Ο κ. Αναγιωτός εξήγησε ότι έχουν καθοριστεί τέσσερις περιοχές κυνηγίου, αναφέροντας ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιοχών (περιοχές Α) το κυνήγι φάσσας, τρυγονιού, ορτυκιού για το 2013 επιτρέπεται μόνο Κυριακές από σήμερα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και για 5 εξορμήσεις.

Στις περιοχές Β (Τρόοδος) το κυνήγι επιτρέπεται από σήμερα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου μόνο Κυριακές με συνολικό αριθμό εξορμήσεων 7 (εκτός καινούριων περιοχών Λάρνακας & Λευκωσίας).

Στις περιοχές Γ ο αριθμός των εξορμήσεων είναι 32 καθώς από την 1/9/2013 μέχρι τις 30/9/2013 θα επιτρέπεται επιπρόσθετα καθημερινά το κυνήγι.

Στις περιοχές Δ οι εξορμήσεις ανέρχονται στις 64 και επιτρέπεται καθημερινά από 18/8 μέχρι 25/8 και καθημερινά από 1/9/2013 – μέχρι 1/11/2013.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγιωτός στις περιοχές Β, Γ, Δ κυνηγιούνται κυρίως ορτύκια και τρυγόνια.

Ο κ. Αναγιωτός είπε ακόμα ότι το Ταμείο Θήρας από χθες βράδυ περιπολεί τόσο για πάταξη της λαθροθηρίας, όσο και για πρόληψη των πυρκαγιών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις χθεσινές πυρκαγιές αυξήσαμε τα μέτρα ώστε να μην έχουμε προβλήματα πυρκαγιών, είπε διευκρινίζοντας ότι δεν εμπλέκεται κυνηγός στις χθεσινές πυρκαγιές.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο Θήρας, οι κυνηγοί καλούνταν να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους του και στις ξένες περιουσίες που το φιλοξενούν.

Επισημαίνει ότι το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται, ενώ με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά καλώντας τους κυνηγούς να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου πριν εξορμήσουν και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν.

Επιπρόσθετα το Ταμείο Θήρας προτρέπει τους κυνηγούς να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, να ντύνονται με ελαφρύ ρουχισμό, να χρησιμοποιήσουν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Ακόμα σημειώνεται ότι η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα