Γιώργος Λουκαΐδης για εκθέσεις ΔΝΤ-Κομισιόν:”Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο”

17:26 24/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα από τις εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ, γίνεται για μια ακόμη φορά η ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, με την έκβαση του πειράματος να θεωρείται εντελώς αβέβαιη ακόμη και από τους ίδιους τους εμπνευστές του.

Περαιτέρω, οι διεθνείς δανειστές μας παραδέχονται τους τεράστιους κινδύνους που συνεχίζουν να υφίστανται για την οικονομία και τον Κυπριακό λαό, εξαιτίας την επιβολής του χειρότερου μνημονίου

στην Ε.Ε.

Γίνεται επίσης παραδοχή ως προς τις σοβαρές αντιφάσεις και την πιθανότητα η οικονομία να παραμείνει σε ένα αδιέξοδο φαύλο κύκλο ύφεσης, όπου πέραν του τεράστιου κοινωνικού κόστους, θα επιδεινωθούν οι δημοσιονομικοί και μακροοικονομικοί δείκτες. Παρόλα αυτά, Κομισιόν και ΔΝΤ, εμμένουν στην εφαρμογή των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της απορρύθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Η απάντηση σε αυτές τις πολιτικές ήρθε μέσα από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της Γιούροστατ, με τους Ευρωπαίους πολίτες να απορρίπτουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της Ε.Ε, αμφισβητώντας ταυτόχρονα σε θεσμικό επίπεδο την ίδια την Ένωση. Ακόμη πιο ισχυρή απάντηση λαμβάνουν και θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν, μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των ευρωπαϊκών λαών και των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα