Για κλίμα αναστάτωσης στα σχολεία τα τελευταία 24ωρα κάνει λόγο η ΠΟΕΔ

19:47 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κλίμα αναστάτωσης επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις σχολικές μονάδες, λόγω αχρείαστης μετακίνησης προσωπικού, αναφέρει η ΠΟΕΔ και εκφράζει τη θλίψη της, γιατί διαπιστώνει «μια άστοχη και άσκοπη» πολιτική λιτότητας και περικοπών στα σχολεία, τις οποίες η Οργάνωση έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει με κάθε μέσο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας

να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των οργανωμένων εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, για ένα καλύτερο αύριο στο δημόσιο σχολείο και την Εκπαίδευση.

Επίσης, η ΠΟΕΔ απορρίπτει οποιουσδήποτε «υπαινιγμούς και αιχμές» σε βάρος του Προέδρου της Οργάνωσης, ο οποίος λειτουργεί και ενεργεί κατ’ εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Πιο συγκεκριμένα», προστίθεται, «αναφορικά με επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά και τοποθετήσεων του Υπουργού Παιδείας, η ΠΟΕΔ δηλώνει πως δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή η μομφή που εγείρεται από αναφορά σε ‘εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα’ για την οποία έγιναν οι δηλώσεις από πλευράς του Προέδρου της Οργάνωσης».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ΠΟΕΔ ερμηνεύει τη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας, ως προσπάθεια φίμωσης της Οργάνωσης και αποφυγής της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Εκπαίδευσης».

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επιμένει να αγνοεί την ύπαρξη προβλημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση και σημειώνει συγκεκριμένα θέματα τα οποία αποτελούν προβλήματα και επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία των σχολείων ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία των σχολείων, η ΠΟΕΔ αναφέρεται στη στελέχωση με κριτήρια που δεν ανταποκρίνονται προς τις πραγματικές και υπάρχουσες ανάγκες, στο κλείσιμο μικρών σχολείων και μετάθεση του κόστους διακίνησης των μαθητών στους γονείς και στις περικοπές που αποβαίνουν πάντα σε βάρος της εκπαίδευσης και του επιτελούμενου έργου στα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα