Ολι Ρεν: Καλοδεχούμενα τα στοιχεία για την ανάπτυξη, αλλα η κρίση δεν έχει τελειώσει

18:37 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν χαιρέτησε σήμερα τα στοιχεία της Εurostat για την έξοδο της Ευρωζώνης από την ύφεση, ωστόσο θεωρεί ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως τα κράτη μέλη πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα στοιχεία της Εurostat για το ΑΕΠ επιβεβαιώνουν τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για μια σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, δήλωσε,

επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια καλοδεχούμενη εξέλιξη, η οποία δεν επιτρέπει ωστόσο κανένα εφησυχασμό με δεδομένη την δραματική κατάσταση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν είναι τουλάχιστον πρόωρο για να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει και πως για να υπάρξουν πραγματικά οφέλη και η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες σε τρία μέτωπα: Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και απασχόληση, διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΜΕ σε χρηματοδότηση και διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι τα υγιή δημόσια οικονομικά και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, συνέχισε ο Αντιπρόεδρος της, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητος ο πρόσθετος χρόνος που παρέχεται στα κράτη μέλη να διορθώσουν τα υπερβολικά τους ελλείμματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για μεταρρυθμίσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα