Για “ετσιθελική” απόφαση καταγγέλλει την Πετρολίνα ο Σύνδεσμος της εταιρείας

15:35 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρολίνα – Agip Χάρης Τούμπας κατήγγειλε σήμερα τη μονομερή, όπως είπε, ενέργεια της εταιρείας Πετρολίνα Holdings να αλλάξει τους όρους πληρωμής επτά ημερών των τιμολογίων για τους πρατηριούχους του συνδέσμου Πετρολίνα – Agip.

Αναφερόμενος σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ, στους λόγους που ώθησαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρολίνα – Agip να κατέλθουν σήμερα σε 24ωρη απεργία, ο κ. Τούμπας

είπε ότι “η εταιρεία ετσιθελικά και μονομερώς έχει διαρρήξει και παραβεί όλες τις συμφωνίες”, προσθέτοντας ότι “το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για τη δική μας ύπαρξη και βιωσιμότητα” και “πολύ πρατηριούχοι θα βρεθούν στο δρόμο”.

Ο κ. Τούμπας είπε ότι “η μετατροπή της τιμολόγησης σε μετρητά, εγκυμονεί και ελλοχεύει πολύ σοβαρούς κινδύνους με το τραπεζικό σύστημα να παραπαίει, με τη διεθνή οικονομία να βρίσκεται σε ανισορροπία, με την Τρόικα να βρίσκεται στην Κύπρο και με το ΦΠΑ και τις τιμές του ρεύματος να αυξάνονται”.

Η υποχρέωση που έχει η εταιρεία Πετρολίνα να προμηθεύει με καύσιμα Δήμους, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες από τα πρατήρια Πετρολίνα – Agip, “μαζί με το πλαστικό χρήμα που καλπάζει σήμερα, με τον τόκο που επιβάλουν οι τράπεζες και με την έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών, φθάσαμε στο σημείο να εισπράττουμε χαρτιά (κουπόνια – δελτία) και πλαστικές κάρτες είτε των τραπεζών είτε της Πετρολίνας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τούμπας κατήγγειλε τις εταιρείες ότι “θέλουν να πάρουν τα πρατήρια από τους πρατηριούχους που είναι πρατηριούχοι δύο και τριών γενιών και να βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους υπαλλήλους των εταιρειών”.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση απόψε στις 19.00 στη Χοιροκιτία των πρατηριούχων του συνδέσμου Πετρολίνα – Agip όπου θα αξιολογηθεί το θέμα και ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο κ. Τούμπας είπε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου η νέα εκτελεστική Γραμματεία του Παγκύπριου Συνδέσμου είχε συνάντηση με την εταιρεία και συμφωνήθηκε όπως συνεχιστεί το υφιστάμενο σύστημα πληρωμών και να συναντηθούν εκ νέου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι στις 7 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το “παράδοξο φαινόμενο η εταιρεία να αλλάξει τα τιμολόγια τα οποία έφεραν για πολλά χρόνια όρους πληρωμής επτά ημερών (payment terms: seven days) και μονομερώς και χωρίς να προειδοποιήσει ή να συνεννοηθεί με εμάς τα έκανε σε μετρητά (cash)”.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση της εταιρείας “κεραυνός εν αιθρία”, ο κ. Τούμπας αναφέρθηκε στις δύο επιστολές με ημερομηνία 7 και 11 Σεπτεμβρίου που απέστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων στην εταιρεία Πετρολίνα και οι οποίες δεν απαντήθηκαν από την εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι στις επιστολές επέσυρε την προσοχή της εταιρείας για την αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος πληρωμών και ζητούσε να αναφερθεί ο λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή στην τιμολόγηση και ότι η αλλαγή αυτή ήταν “απαράδεκτη και δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή”.

Ανέφερε ότι όταν ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισαν να πάρο

Keywords
Τυχαία Θέματα