Για εικονικά δυστυχήματα συνελήφθηκε 30χρονος Εσθονός στη Λεμεσό!

17:22 22/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία Λεμεσού προσχώρησε σήμερα στη σύλληψη 30χρονου από την Εσθονία, ο οποίος φέρεται να προκαλούσε εσκεμμένα δυστυχήματα με το αυτοκίνητο του, αποσπώντας χρηματικές αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Κατσουνωτός, ο ύποπτος , που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, φέρεται να ενεπλάκη τα

τελευταία 3 χρόνια σε 14 συνολικά τροχαία, οδηγώντας 9 διαφορετικά αυτοκίνητα και αποζημιώθηκε σε 10 από αυτά για το συνολικό ποσό των 11,5 χιλιάδων ευρώ.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετά από καταγγελία λειτουργού τμήματος απαιτήσεων ασφαλιστικής εταιρείας, ο οποίος μελέτησε τους φακέλους δυστυχημάτων και αξίωσης αποζημιώσεων στα οποία εμπλέκεται ο 30χρονος, ενώ από περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών ανακριτών διαπιστώθηκε πως σε κάποια από αυτά υπήρχε σκοπιμότητα εκ μέρους του υπόπτου, με στόχο την αποζημίωση του από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο ύποπτος με πανομοιότυπο τρόπο κινείτο σκόπιμα και κτυπούσε άλλα οχήματα στο δρόμο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ανέφερε ψευδώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του σε σχέση με αδικήματα που αφορούν την απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη και παροχή ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως η τροχαία δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές και θα πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός της αστυνομίας και των ασφαλιστικών εταιρειών από επιτήδειους.

Διαμήνυσε ακόμη ότι αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά υποθέσεων εικονικών δυστυχημάτων που διερευνώνται, αφού κατά καιρούς έχουν φτάσει πληροφορίες που εμπλέκουν σε παρόμοιες υποθέσεις διάφορα πρόσωπα, όπως μηχανικούς αυτοκινήτων, εκτιμητές ζημιών, ακόμη και γιατρούς και δικηγόρους.

“Η αστυνομία αξιολογεί τα πάντα και όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών και γίνεται προσπάθεια, με την εξασφάλιση μαρτυριών, να οδηγηθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα”, συμπλήρωσε ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα