Για αλαζονεία στο θέμα της οικονομίας επέκρινε την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

16:57 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αλαζονεία επέκρινε την Κυβέρνηση σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το θέμα της επεξεργασίας του νέου πακέτου μέτρων αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης, αναφέροντας πως δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για αυτά τα σημαντικά ζητήματα χωρίς να υπάρξει διάλογος.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες της ΠΟΒΕΚ και του ΠΑΣΥΜΕ (Παγκύπριου

Συνδέσμου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) και ερωτηθείς κατά πόσο η Κυβέρνηση προτού υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ θα πρέπει να διαβουλευτεί και με τα άλλα κόμματα, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως θα έπρεπε να υπάρχει ήδη ένας ανοιχτός διάλογος, καθώς δεν πρόκειται μόνο για θέμα της Κυβέρνησης, αλλά για ευρύτερο θέμα της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων είτε υποστηρίζουν την Κυβέρνηση είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση.

«Δεν μπορεί να ακούμε ότι τα μέτρα συζητούνται μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του ΑΚΕΛ ή της ΚΕ του ΑΚΕΛ αλλά όχι με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», είπε για να προσθέσει ότι ο ΔΗΣΥ τάσσεται υπέρ μιας σύσκεψης του συνόλου των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών έτσι ώστε να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

«Οι ώμοι κανενός αυτή την ώρα δεν είναι αρκετοί αυτή την ώρα για να σηκώσουν το βάρος ενός τόσο πελώριου εθνικού θέματος. Μας θλίβει ειλικρινά η αλαζονεία που επιδεικνύουν αυτοί που κυβερνούν. Δεν μπορεί χωρίς διάλογο να φέρεις μέτρα που θα τύχουν στήριξης και να έχουν και αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως η νέα υποβάθμιση δεν μπορεί να αποτελεί παρά τις συνέπειες της ασυνέπειας.

«Ηταν κάτι το αναμενόμενο μπροστά στην ασυνέπεια να λάβουμε τη συγκεκριμένη στιγμή ή όσο το δυνατό πιο έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν είναι σωστό να υποβληθεί αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης την ώρα που οι αγορές είναι κλειστές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν γνωρίζει, αναφέροντας πως δεν μπορεί να εκφέρει τεκμηριωμένη άποψη όταν δεν υπάρχει ενημέρωση «από αυτούς που αναμένουν τη στήριξη μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας».

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΟΣΕΟΚ, ΠΟΒΕΚ και ΠΑΣΥΜΕ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι έγιναν στο πλαίσιο των επαφών με οργανωμένα σύνολα προκειμένου να ακουστούν απόψεις και εισηγήσεις στην προσπάθεια για διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την οικονομία.

Σημείωσε πως από τις συναντήσεις προκύπτει η κοινή διαπίστωση ότι «απαιτείται τόλμη και μέτρα το συντομότερο δυνατό, κίνητρα και συγκεκριμένες πολιτικές για να υποβοηθηθεί η αναθέρμανση της οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη».

Χαρακτήρισε σημαντικότατα ωφέλιμες τις επαφές, καθώς υποβοηθούν, όπως είπε, στον εμπλουτισμό του προεκλογικού του προγράμματος με υλοποιήσιμες ιδέες που θα συμβάλουν και

Keywords
Τυχαία Θέματα