Γαλλία: Ο πρόεδρος Ασαντ θα πέσει “αργά ή γρήγορα”

20:07 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι “αργά η γρήγορα” ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ θα “πέσει”,καταγγέλλοντας την “ειδεχθή συμπεριφορά” του.

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον τερματισμό των μαχών και για μια εναλλακτική λύση στην οποία θα συμμετέχει η συριακή αντιπολίτευση και άλλοι αξιωματούχοι. Αργά ή γρήγορα είμαι πεπεισμένος ότι ο Ασαντ

θα πέσει”, δήλωσε στον Τύπο ο Φαμπιούς, παρουσία του Πολωνού ομολόγου του Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

“Ο σφαγέας Μπασάρ αλ Ασαντ συνεχίζει τη θλιβερή του αποστολή. Σκοτώνει, σκοτώνει, είναι το μόνο που ξέρει να κάνει την ώρα που ο συριακός λαός επιθυμεί να χτίσει μια ειρηνική Συρία”, πρόσθεσε ο Γάλλος Υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρσοβία.
“Πρέπει το σύνολο των κρατών της διεθνούς κοινότητας και ειδικά τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κατανοήσουν ποιες είναι οι ευθύνες τους”,εκτίμησε ο Φαμπιούς, υπενθυμίζοντας ότι “η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στις αποφάσεις που επιθυμούν να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις”.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι το αίτημα να αποχωρήσει από την εξουσία ο Ασαντ μπλοκάρει τις προσπάθειες να τερματιστεί η συριακή κρίση που διαρκεί 16 μήνες.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι αυτές οι εκκλήσεις -τις οποίες έχουν κάνει οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές και αραβικές κυβερνήσεις, αλλά και η Τουρκία- ενισχύουν τη βία και επανέλαβε την άποψη της Μόσχας ότι η υποστήριξη των Σύρων εξεγερμένων ισοδυναμεί με την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

“Προτείνουμε πράγματα που θα επέτρεπαν μια άμεση εκεχειρία, αλλά η άλλη πλευρά λέει όχι, είτε το καθεστώς παραδίδεται είτε θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (…) τον ένοπλο αγώνα της αντιπολίτευσης`, δικαιολογώντας τρομοκρατικές ενέργειες”, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός.

“Για όσο διάστημα συνεχίζεται αυτή η υποστήριξη, για τι είδους ανθρωπιστική δράση μπορούμε να μιλήσουμε;”, διερωτήθηκε ο Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα