Γ. Τάσου: Περιορισμένες οι μειώσεις στον τομέα της παιδείας

17:16 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στον τομέα της παιδείας και στις περιορισμένες μειώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Τάσου.

Σε δήλωσή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, ο κ. Τάσου είπε ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη έθεσε υψηλούς στόχους, ενώ η παιδεία αντιμετωπίζεται ως ένας από τους κυριότερους τομείς του κράτους γιατί αποτελεί επένδυση για το μέλλον και η μάθηση προσφέρει

μεγαλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Η Κυβέρνηση, είπε, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, άφησε σχεδόν ανέπαφο από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς του 2014 το Υπουργείο Παιδείας.

Σε σχέση με τους προϋπολογισμούς του 2013 μόνο 42 εκατ. έχουν περικοπεί ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4,4% του συνόλου του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι το 2013 η δαπάνη ήταν περίπου 964 εκατ. ενώ για το 2014 είναι 924 εκατ. ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, είναι η Κύπρος να αναβαθμίσει τον τομέα της εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι οι περιορισμένες μειώσεις που έγιναν αποδεικνύουν την ευαισθησία της κυβέρνησης θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Στην ομιλία του, ο κ. Τάσου, είπε ότι «τα εγκληματικά λάθη της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια» αλλά και η ασυδοσία από τους διοικούντες του τραπεζικού συστήματος οδήγησαν τον τόπο στην δεινή οικονομική κατάσταση.

Η φτώχεια, είπε, η ανεργία, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Χριστόφια ήταν το σκηνικό όταν έλαβε τα ηνία του τόπου η σημερινή κυβέρνηση, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη «με μια χαώδη κατάσταση», προσπαθώντας να σταθεί δίπλα στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας» και να ανακάμψει την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα