Γ. Περδίκης: Να μην ανάγεται σε μείζον ζήτημα το κοινό ανακοινωθέν

17:06 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος των δύο ηγετών δεν πρέπει να ανάγεται σε μείζον ζήτημα διότι κάτι τέτοιο εμπεριέχει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί η κυπριακή πλευρά ότι ευθύνεται για τη μη έναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει στο ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η βάση των διαπραγματεύσεων προτού επαναρχίσουν οι συνομιλίες», όπως επίσης σωστά, πρόσθεσε, δεν αποδέχεται την άποψη που εξέφραζε ο Έρογλου – και φαίνεται ότι στην αρχή

υιοθετούσε και ο Ντάουνερ – ότι δεν χρειάζεται να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λύσης αλλά και η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και ότι αρκούσε το έγγραφο συγκλίσεων που είχε καταθέσει ο κ. Ντάουνερ.

«Όμως νομίζω ότι ο Πρόεδρος βρίσκεται και μπροστά στα δικά του λάθη. Εμείς είχαμε συμβουλέψει για την απόσυρση του εγγράφου Ντάουνερ. Εμείς είχαμε συμβουλέψει να ζητήσει επισήμως και αποφασιστικά την απομάκρυνση και του ιδίου του Ντάουνερ», είπε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «ο Πρόεδρος δεν τα έκαμε αυτά και τώρα βρίσκεται μπροστά στα δικά του λάθη και στις δικές του παραλείψεις».

«Αυτό που επιβάλλεται είναι να καταγγελθεί η Τουρκία για τη στάση και τη συμπεριφορά της στο Κυπριακό», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα