Φωτίου: Η κυβέρνηση αποδεικνύει τη σοβαρή ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κρίσιμη

13:13 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Φώτης Φωτίου προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις:

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει τη σοβαρή ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κρίσιμη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε καν την υπόσχεση προς τους αρχηγούς των κομμάτων να τους δώσει ολοκληρωμένο πακέτο των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης δεν έπραξε.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασήκωτες. Με την συμπεριφορά της οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση την κυπριακή οικονομία και παρεμποδίζει τον πολιτικό διάλογο,

την πολιτική συνεννόηση και τη συλλογικότητα στη διαχείριση αυτής της τόσο κρίσιμης κατάστασης.
Αποτελεί σοβαρό ατόπημα της κυβέρνησης και διεθνή πρωτοτυπία την ευθύνη διαπραγμάτευσης με την τρόικα όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα να το εκχωρήσει στην Κεντρική Τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα ασφαλέστατα μπορεί και πρέπει να χειριστεί και να προβεί σε εισηγήσεις επί τεχνικών πτυχών. Η κυβέρνηση όμως έχει τη συνολική ευθύνη για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Το δε πολυδιαφημιζόμενο πακέτο για την ανάπτυξη είναι τελικά μια αόριστη πρόταση που μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο.
Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ότι αυτοί οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί της κυβέρνησης, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να οδηγήσουν τελικά σε ακόμα πιο επώδυνα και οδυνηρά μέτρα. Θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο και τον 13ο μισθό και γενικά θα καταστήσουν πολύ επαχθή τα μέτρα που στο τέλος θα εφαρμοστούν.

Πότε επιτέλους θα συνέλθουν;
Ας το καταλάβουν: Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης είναι μονόδρομος.

Είναι ο δρόμος της εθνικής συνεννόησης, της συναίνεσης και της συνευθύνης. Ο δρόμος της εθνικής σωτηρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα