Έξω η Τρόικα από την Κύπρο, διαδήλωσαν μαθητές και φοιτητές στη Λεμεσό

15:02 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Λεμεσού και φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, εκφράζοντας την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την Τρόικα.

Φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού

και κατευθύνθηκαν προς το Διοικητήριο, κρατώντας Κυπριακές σημαίες και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα», «Έξω η Τρόικα από την Κύπρο», «Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ’ την Παιδεία» «Δουλειά, δουλειά στη νέα τη γενιά».

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, έγιναν ομιλίες από πλευράς της ΕΣΕΜ Λεμεσού και της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, ενώ μαθητής ανέβηκε στον έναν από τους τρεις ιστούς, που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης, και κατέβασε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λεμεσού Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε πως η νεολαία ανησυχεί για τα διαδραματιζόμενα στον τόπο μας και μέσα από αυτήν την κινητοποίηση, οι μαθητές και οι φοιτητές στέλνουν το μήνυμα πως έχουν κρίση και φωνή και αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού.

«Ανησυχούμε γιατί είμαστε τα πρώτα θύματα των μέτρων λιτότητας που παίρνουμε τώρα στον τόπο μας, χωρίς να μας ρωτήσουν βέβαια», είπε και πρόσθεσε πως τα μέτρα αυτά «σκοτώνουν το μέλλον μας».

Εξάλλου, η ΓΓ της ΦΕΤΕΠΑΚ Εμμανουέλλα Μανώλη, ανέφερε πως «διαμαρτυρόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα που εξαγγέλλει η Τρόικα για την Κύπρο και γενικά για την όλη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας».

«Οι νέοι χάνουμε το μέλλον μας, η Τρόικα κατασπαράζει τους λαούς», είπε η ΓΓ της ΦΕΤΕΠΑΚ, καλώντας τους φοιτητές και άλλων Πανεπιστημίων, αλλά και γενικότερα τον κυπριακό λαό να ξεσηκωθεί και να εκφράσει την αντίθεση του στα μέτρα λιτότητας και στη συμφωνία με την Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα