Κόντρα δημοτικών ομάδων ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για αναβολή συνεδρίας του ΣΑΛΑ

14:35 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη αντίδραση της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στο Δήμο Λεμεσού, προκάλεσε η απόφαση για αναβολή της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, μετά και από αίτημα της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, ώστε μέλη της να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Την ίδια ώρα, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ δηλώνει πως εγείρεται σκόπιμα θέμα, χωρίς πραγματικό λόγο και αιτία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ,

Ευγένιος Χαμπουλάς, δήλωσε πως ο ΣΑΛΑ διανύει μιας κρίσιμη περίοδο, καθώς χάνονται από το κούρεμα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παγοποιούνται 177 εκατομμύρια ευρώ, από δάνεια που θα λάμβανε ο οργανισμός από ευρωπαϊκές τράπεζες, στο πλαίσιο προώθησης των έργων που είχαν προγραμματιστεί.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε τι θα γίνει με το ταμείο προνοίας και το ταμείο συντάξεων και δυστυχώς, οι συνάδελφοι της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ επιλέγουν, αντί να σταθούν δίπλα στον οργανισμό, όλοι μαζί να δούμε πως ξεπερνούμε τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν και που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, επιλέγουν να συνεχίσουν το καρναβάλι και να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις απαξιωτικές», συμπλήρωσε.

Κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα, από πλευράς της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, ο κ.Χαμπουλάς εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του ΣΑΛΑ αλλά και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού, Πέρσα Παπαϊωάννου, αντέκρουσε τις δηλώσεις του Ευγένιου Χαμπουλά, λέγοντας πως δεν είναι μόνο η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ που ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης, αλλά και η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ, καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.

Ανέφερε δε πως, αρκετές συνεδριάσεις του ΣΑΛΑ έχουν μετακινηθεί λόγω αιτήματος της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ και δεν τέθηκε ποτέ θέμα από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «είναι κακό, κάποιοι συνάδελφοι, να θέλουν να εκμεταλλευτούν κάποια πράγματα και να τα αναγάγουν σε μεγάλα ζητήματα».

Λέγοντας ότι το θέμα πρέπει να θεωρηθεί ως λήξαν, η κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως δεν αποτελεί πρόβλημα ότι η συνεδρίαση του ΣΑΛΑ έχει μετακινηθεί για μεθαύριο Παρασκευή και πως «οπωσδήποτε θα είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε απόψεις και εισηγήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα