Εξήντα άτομα σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, 7 νεκροί στο Χαλέπι από αεροπορική επιδρομή

22:37 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα στο Χαλέπι της Συρίας, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, από αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε το καθεστώς Άσαντ εναντίον θέσεων των επαναστατών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατοικημένο κτίριο δέχτηκε επίθεση από πολεμικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και όλα τα μέλη μιας πενταμελούς οικογένειας μεταξύ των οποίων και τα τρία παιδιά, ενώ δυο άλλα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άλλων επιθέσεων.

Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 60 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη την επικράτεια

της χώρας, μεταξύ των οποίων, 31 πολίτες, 22 στρατιώτες και 7 μέλη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, μια μόνο μέρα μετά το θάνατο 82 ατόμων σε επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα.

«Ο στρατός αδυνατεί να ελέγξει τη χερσαία επικράτεια της χώρας, και γι’ αυτό το λόγο επιχειρεί να διατηρήσει την εξουσία, χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι σημερινές συγκρούσεις έρχονται μια μέρα μετά τις σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυσε η αεροπορία του καθεστώτος εναντίον των επαναστατών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της χώρας και δήλωσαν ότι έχουν μεταφέρει πλέον το αρχηγείο τους από την Τουρκία στις «απελευθερωμένες περιοχές» μέσα στη Συρία.

Στο μεταξύ, αντιπολιτευόμενες ομάδες, τις οποίες ανέχεται το καθεστώς Άσαντ, κάλεσαν, μετά από συνάντηση που είχαν την Κυριακή στη Δαμασκό, και τις δύο πλευρές να θέσουν άμεσα τέρμα στη χρήση βίας. Κάλεσαν παράλληλα τον Ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών για να ασκηθεί πίεση για μετάβαση της χώρας στη Δημοκρατία.

Εξάλλου ο Στρατηγός των επαναστατών Αχμάντ Αμντούλ Γουαχάμπ δήλωσε το Σαβ/κο ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο η υπεροπλία του καθεστώτος στους αιθέρες, τις εμποδίζει να καταλάβουν και τη Δαμασκό.

«Ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, Στις περισσότερες περιοχές οι στρατιώτες του καθεστώτος είναι ουσιαστικά όμηροι στα στρατόπεδα τους. Βγαίνουν έξω πολύ λίγο και μπορούμε να διακινούμαστε ελεύθερα οπουδήποτε εκτός από τη Δαμασκό» δήλωσε στο ΓΠΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας τουλάχιστον 80% των πόλεων και των χωριών στα σύνορα με την Τουρκία βρίσκονται έξω από τον έλεγχο τους καθεστώτος.

Τουλάχιστο 29.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από πέρσι όταν άρχισαν οι συγκρούσεις στη χώρα, την ώρα που τα ΗΕ κάνουν λόγο για πάνων από 20.000 νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα