Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα

16:15 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση του Νέλσον Μαντέλα βελτιώθηκε στη διάρκεια της νύκτας και χαρακτηρίζεται τώρα σταθερή, εξακολουθεί όμως να είναι κρίσιμη, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της προεδρίας της Νοτίου Αφρικής.

Η ανακοίνωση εξεδόθη μετά τη δεύτερη επίσκεψη σε διάστημα 24 ωρών του Προέδρου Τζέϊκομπ Ζούμα στο νοσοκομείο της Πρετόρια, όπου νοσηλεύεται ο πρώην ηγέτης.

Νωρίτερα, η κόρη του “Ματίμπα” δήλωσε ότι ο πατέρας της εξακολουθεί να “κρατείται” στη ζωή, και

εξαπέλυσε επίθεση στα ξένα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι συγκεντρώθηκαν ως “γύπες” έξω από το νοσοκομείο και ότι δεν σέβονται τις ιδιωτικές στιγμές της οικογένειας.

“Δεν πρόκειται να πω ψέματα, δεν είναι καλά, όμως ανταποκρίνεται όταν του μιλήσουμε και προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια του, είναι ακόμη μαζί μας”, είπε η κόρη του Μαντέλα στην κρατική τηλεόραση SABC.

Σε παρόμοια δήλωση προέβη και εκπρόσωπος της προεδρίας, λέγοντας ότι ορισμένα ξένα μέσα μετέδωσαν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του 94χρονου ηγέτη και ότι προκάλεσαν ανησυχία στο λαό. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορία που μεταδόθηκε από μεγάλο αμερικανικό δίκτυο ότι ο Μαντέλα αναπνέει πλέον με μηχανική υποστήριξη.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της χώρας ακύρωσε την επίσκεψη του στην Μοζαμβίκη, όπου επρόκειτο να λάβει μέρος σε φόρουμ για την αφρικανική ήπειρο, ενώ από πλευράς του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική, δεύτερο σταθμό της περιοδεία του στην περιοχή.

Σε δηλώσεις στη Σενεγάλη, ο Ομπάμα είπε ακόμη και εάν ο Μαντέλα χάσει τη μάχη για τη ζωή, οι αγώνες του κατά του απαρτχάιντ θα ζουν αιώνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα