Ευρεία υπουργική σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό για το πακέτο μέτρων

14:12 27/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και με τη συμμετοχή όλων εκείνων των Υπουργών των οποίων οι τομείς ευθύνης εμπλέκονται στα μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της σύσκεψης είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, προκειμένου αυτά τη Δευτέρα να παρουσιαστούν στο Euro Working

Group, την Τρίτη να κατατεθούν στη Βουλή για νʼ αρχίσει η σχετική συζήτηση και την Τετάρτη να συζητηθούν, δια μέσου τηλεδιάσκεψης, στο Eurogroup, για να δοθεί και η σχετική τελική έγκρισή του.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι προσπάθειες να αντιμετωπιστούν, έστω σε επίπεδο μορφής και διατυπώσεων, τα ζητήματα εκείνα που έχουν προκαλέσει ενδοκυβερνητική εμπλοκή. Σε αυτές τις προσπάθειες συμπεριλαμβάνονται οι προβλέψεις για τις αλλαγές στα εργασιακά που βρίσκουν, προς το παρόν, αντίθετη τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ διαρροές από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι και αυτό ζητά αλλαγές σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία, επίσης στα εργασιακά, μεταξύ των οποίων η διατήρηση του επιδόματος γάμου για τους χαμηλόμισθους και η διασφάλιση της επεκτασιμότητας των εθνικών συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργοδότες και όχι μόνο για εκείνους που την έχουν υπογράψει.

Για τα θέματα αυτά συζήτησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για επαφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα