Οικολόγοι: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα “golden boys” της πολιτικής και των τραπεζών

12:52 27/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών αμφισβητεί την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για την έκδοση των αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου και αποποιείται κάθε ευθύνη, επαναφέρει το θέμα της διαφάνειας και της απονομής ευθυνών, σε όσους ευθύνονται για την καταστροφική πορεία του τόπου στο θέμα της οικονομίας με όλα τα συνεπακόλουθα, εθνικά, κοινωνικά

κ.α, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της το Σάββατο, ύστερα από συνάντηση που είχε με την οργάνωση «Πυξίδα», η κ. Παναγιώτου είπε ότι «όταν ο κάθε πολίτης αυτού του κράτους, που του φορτώθηκε το βάρος της εξόφλησης των χρεών που δημιουργήθηκαν από την απληστία των golden boys των τραπεζών και της αναποφασιστικότητας των κυβερνώντων, βλέπει τον καθ’ ύλη αρμόδιο της Κυβέρνησης να αμφισβητεί την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, τότε εύλογα διερωτάται για την αξία των ερευνών και τη λειτουργία των θεσμών της πολιτείας».

Κατά την άποψή μας, πρόσθεσε, «ήλθε η ώρα όλοι όσοι ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας – είτε πολιτικοί είτε τραπεζίτες- να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Ως Οικολόγοι θεωρούμε απαράδεχτο να επιχειρείται να κοινωνικοποιηθούν οι ζημιές» ανέφερε.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι «είναι για μας απαράδεκτο να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης αυτοί που δεν ευθύνονται, γι’ αυτό καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας να φορτώσει, μέσα από το σχέδιο περικοπών των μισθών των υπαλλήλων, τα βάρη στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της τράπεζας. Κάθε μέτρο εξυγίανσης πρέπει να στοχεύει στη μείωση των σκανδαλωδών απολαβών και των μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών των τραπεζών».

Από την άλλη, πρόσθεσε «είναι αδιανόητο ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης να ομολογεί δημοσίως ότι είναι γνωστό πως η σχέση μεταξύ κομμάτων και τραπεζών φθάνει τα όρια της διαπλοκής και να μην αναλαμβάνεται η ευθύνη να τερματιστεί αυτή η κατάσταση».

Αφού ο Γενικός Εισαγγελέας, είπε «αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα διαπλοκής μεταξύ κομμάτων και τραπεζών οφείλει αυτεπάγγελτα να προχωρήσει σε ποινική διερεύνηση του θέματος των πληροφοριών για διαπλοκή συγκεκριμένων κομμάτων και εταιριών με τις τράπεζες».

Keywords
Τυχαία Θέματα