Ερωτοκρίτου: Η Κυβέρνηση θα κληροδοτήσει την υπογραφή του μνημονίου στους επόμενους

14:26 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή δήλωση του ΥΠΟΙΚ Βάσου Σιαρλή ότι το μνημόνιο ενδεχομένως να μην υπογραφεί από την παρούσα Κυβέρνηση συνιστά ομολογία αυτού που εδώ και πάρα πολύ καιρό όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πλην του ΑΚΕΛ, υπεδείκνυαν, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

“Τελικά ο Υπουργός ομολόγησε κάτι

που πάρα πολύ καιρό όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην του ΑΚΕΛ υπεδείκνυαν. Ότι δηλαδή όχι μόνο θα κληροδοτήσει το απύθμενο χάος της οικονομίας με όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα αλλά θα κληροδοτήσει και την αναγκαιότητα της υπογραφής στην επόμενη Κυβέρνηση για το μνημόνιο. Με φυσιολογικό βεβαίως ενδεχόμενο να βρίσκεται η απελθούσα Κυβέρνηση έξω από το Προεδρικό και να διαδηλώνει εναντίον του μνημονίου, ξεχνώντας ότι αυτή έφερε το μνημόνιο στην Κύπρο”, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Ερωτοκρίτου, στο γραφείο του στη Λεμεσό.

Λέγοντας ότι η στάση της Κυβέρνησης “υποδηλώνει ανευθυνότητα μέχρι και εγκληματική αδιαφορία”, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως “εάν εγκαταλειφθεί η υπογραφή της σύμβαση από την επόμενη Κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε ήδη να υπογραφεί, οι συνέπειες θα είναι πάρα πολλές και σε πολύ μεγάλο βαθμό αρνητικές”.

Αναφορικά με την ανεύρεση εκρηκτικών σε δρόμο κοντά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κελλάκι, ο κ. Ερωτοκρίου κάλεσε την Αστυνομία να προχωρήσει “τάχιστα στη διερεύνηση της υπόθεσης και να δώσει εξηγήσεις πλήρως χωρίς οποιαδήποτε διαρροή επιλεκτικά σε οποιαδήποτε μέσα μαζικής επικοινωνίας επιλέγει η Αστυνομία προφανέστατα καθ` υπόδειξη για να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση”.

Λέγοντας ότι στην Κύπρο του 2012 – 2013 δεν γνωρίζουμε κανένα πρόσωπο και καμία πολιτική δύναμη που να θέλει τη φυσική εξόντωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ερωτοκρίου είπε ότι “δεν είναι δυνατό να αφήνεται να πλανάται αυτή η πληροφορία σαν ενδεχόμενο για περισσότερο από ένα 24ωρο.”

“Το θέμα είναι σοβαρό από την άποψη της φήμης και θα πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο. Γιατί ενόσω παραμένει ανεξακρίβωτο, τότε ο καθένας που ακούει μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα