Έρογλου: Δύσκολη η λύση μετά την 1η Ιουλίου

09:52 1/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Έρογλου, σε τηλεοπτική εκπομπή που ήταν φιλοξενούμενος, δήλωσε ότι το θέμα της μετονομασίας του ψευδοκράτους δεν βρίσκεται στην ημερησία διάταξη ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του λεγόμενου συντάγματος και είπε ότι ήδη άρχισε τις εργασίες της η συσταθείσα για τον σκοπό αυτό «κοινοβουλευτική» επιτροπή.

Για το κυπριακό είπε ότι είναι δύσκολο να περιμένει κανείς λύση μετά την 1η Ιουλίου και υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεν θα θέσει υποψηφιότητα

δηλώνοντας ότι δεν βλέπει φως για διευθέτηση του προβλήματος.

Επανέλαβε ότι τα πάντα έχουν συζητηθεί στο Κυπριακό και ότι αν υπάρχει βούληση, το πρόβλημα είναι δυνατόν να επιλυθεί εντός 15 ημερών.

Πρόσθεσε ότι για να ζήσουν οι Ε/κ και Τ/κ ο ένας δίπλα στον άλλο απαιτείται επίτευξη συμφωνίας η οποία πρέπει να είναι μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και να βασίζεται στην ισότητα των δύο κρατών. Στο σημείο αυτό είπε ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τη μη συμφωνία.

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε σε δημοσκοπήσεις στις ελεύθερες περιοχές και είπε ότι αυξάνονται τα ποσοστά αυτών που δεν επιθυμούν την εκ περιτροπής Προεδρία, την ομοσπονδιακή λύση και τα δύο χωριστά κράτη.

Κατά τον Τ/κ ηγέτη, η ε/κ πλευρά δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία με την τ/κ από την στιγμή που υπάρχουν κράτη όπως η Ρωσία, Κίνα και Γαλλία που έχουν δικαίωμα βέτο στον ΟΗΕ.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει σχέδιο Β προσθέτοντας πάντως ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία υπάρχουν σχέδια που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα