Επτά πυρκαγιές προκλήθηκαν τον Ιούνιο στη Δασική Περιφέρεια Πάφου

12:32 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καμία δασική πυρκαγιά στην δασική περιφέρεια Πάφου δεν έχει προκληθεί εντός του κρατικού δάσους εντός του μήνα Ιουνίου 2013, και μέχρι χθες 16 του μηνός, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανώτερος Συντηρητής Δασών και Προϊστάμενος Τομέα Ερευνών, Διαφώτισης & Δασοκομίας Δρ Ανδρέας Χρίστου. Ο κ Χρίστου, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών στην περιφέρεια της Πάφου, ανέφερε ωστόσο πως από

το όριο του Δάσους μέχρι 2 χιλιόμετρα ακτίνα, προκλήθηκαν για το συγκεκριμένο διάστημα 7 πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαψαν στο πέρασμα τους 45,3 εκτάρια άγριας βλάστησης.

Όσον αφορά τον αντίστοιχο μήνα το προηγούμενο χρόνο το 2012, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως μέχρι τις 16 του μήνα, προκλήθηκε 1 πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 0,1 εκτάρια.

Τον προηγούμενο μήνα , τον Μάιο του 2013, προκλήθηκαν στη δασική περιφέρεια Πάφου 3 πυρκαγιές οι οποίες κατέκαψαν 0,1 εκτάρια ( έκταση που κάηκε) . Το αντίστοιχο μήνα του 2012 δεν προκλήθηκε καμία πυρκαγιά.

Ο κ Χρίστου ανέφερε πως την ευθύνη της κατάσβεσης των πυρκαγιών εντός του κρατικού δάσους και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα όρια του κρατικού δάσους , την έχει το Τμήμα Δασών .

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΦΟΥ

ΜΗΝΑΣ

2012

2013

Αρ. πυρκαγιών

Έκταση που κάηκε

(εκτάρια)

Αρ. πυρκαγιών

Έκταση που κάηκε

(εκτάρια)

ΜΑΙΟΣ

0

0

3

0,1

ΙΟΥΝΙΟΣ (μέχρι 16/6)

1

0,1

7

45,3

Το τμήμα Δασών είχε την ευθύνη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή σε αγροτική περιοχή ανάμεσα του Κάτω και του Πάνω Πύργου Τηλλυρίας την περασμένη Παρασκευή η οποία κατέκαψε πεύκα ελιές και άγρια βλάστηση.

Στην περιοχή έσπευσαν για την κατάσβεση της 14 οχήματα του τμήματος Δασών, 4 εκσκαφείς, 70 άνδρες του τμήματος Δασών , 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές – κάτοικοι της περιοχής . Σύμφωνα με τον κ Χρίστου στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 5 πτητικά μέσα, ανάμεσα στα οποία 2 αεροσκάφη του τμήματος Δασών, 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ο κ Χρίστου, προέτρεψε τέλος το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν εκδράμει στην ύπαιθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα