Επιβεβαιώνεται το σενάριο για φτηνό και ακριβό iPhone

21:45 20/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων «πολύ οικείων με το θέμα», η Apple έχει ζητήσει από την ταϊβανέζικη Foxconn – στα εργοστάσια της οποίας συναρμολογούνται τα προϊόντα της – την αποστολή δυο νέων iPhone εντός του Σεπτεμβρίου.

Ετσι, φαίνεται να επιβεβαιώνεται οριστικά το σενάριο ότι η αμερικανική εταιρεία

θα ρίξει σύντομα στην παγκόσμια αγορά τη νέα (ακριβή) έκδοση του best seller τηλεφώνου της -με το όνομα 5S, όπως για πρώτη φορά και ένα φθηνότερο iPhone (5C), με πρωταρχικό στόχο τις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Παρόλα αυτά, η WSJ εκτιμά ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν τα αποκαλυπτήρια των δυο συσκευών θα γίνουν παράλληλα, σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου ή αν τελικά η Apple αφιερώσει εκείνη την ημέρα στην παρουσίαση του iPhone 5S.

Η πίεση πρωτίστως από την πλευρά της κορεατικής Samsung, η οποία κυριαρχεί τα τελευταία δυο χρόνια παγκοσμίως στις πωλήσεις smartphones και η στρατηγική της Google για την περαιτέρω προώθηση του Android μέσω συσκευών χαμηλού κόστους -προσβλέποντας στα δισεκατομμύρια των νέων χρηστών από τις τεράστιες αναδυόμενες αγορές της Ασίας, θεωρούνται οι βασικοί λόγοι που ωθούν την Apple στη δημιουργία μια φθηνής εκδοχής του iPhone.

Παρά τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με το πλήγμα που μπορεί να επιφέρει αυτή η κίνηση στη συνολική εικόνα ενός προϊόντος που καθιερώθηκε (τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του) ως σύμβολο τεχνολογικής υπεροχής.

Την εικόνα της παγκόσμιας αγοράς των smartphones αποτυπώνει η διαπίστωση ότι τέσσερις στις πέντε νέες συσκευές που διατέθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2013 είχαν εγκατεστημένο το Android, με το λειτουργικό σύστημα της Google να σημειώνει νέα σημαντική άνοδο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα