Ψεκασμοί για τα κουνούπια στη Δυτική Αττική

Συνεχίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από την Περιφέρεια Αττικής οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Δυτική Αττική. Τέσσερις έκτακτοι ψεκασμοί προηγήθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα το φαινόμενο, ύστερα από ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη κας Σταυρούλας Δήμου, σε συνεργασία με το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής.

Το τακτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12, κατά βάση, εβδομαδιαίους ψεκασμούς στους χώρους ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα ρέματα Σαρανταποτάμου και Σούρες και οι θέσεις Καλυμπάκι, Χαλυβουργικής και Βάση Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα και τα ρέματα Αγίου Γεωργίου, Μαύρης Ώρας και Γουρούνας στην περιοχή Ασπροπύργου ψεκάζονται στις: 19 & 27/7, 12, 20 & 28/8, 13, 21 & 29/9 και 7 & 16/10. Στην περιοχή των Μεγάρων γίνονται ψεκασμοί στα ρέματα Γιώργη, Μαυρατζά, Καμάρας και Έξω Βρύσης, στο αντιπλημμυρικό έργο Πούντα, στη θέση ΣΟΦΤΕΞ (ΠΕΟΑΚ) και στον υγρότοπο του Βουρκαρίου στις 18 & 26/7, 3, 11, 19 & 27/8, 4, 12, 20 & 28/9 και 6 & 15/9. Στις ίδιες ημερομηνίες έχουν προβλεφθεί ψεκασμοί επίσης στην περιοχή της Φυλής και πιο συγκεκριμένα στον Αποταμιευτήρα Ανάσχεσης και στο ρέμα Εσχατέας. Τέλος στην περιοχή Μάνδρας-Ειδυλλίας ψεκασμοί γίνονται στα Κανάλια Ψάθας Βιλλίων και στο Έλος της Ψάθας σύμφωνα με το πρόγραμμα από 17/7 και θα συνεχιστούν ως εξής: 25/7, 2, 10, 18 & 26/8, 3, 11, 19 & 27/9 και 15 & 14/10.

Οι ημερομηνίες των ψεκασμών ενδέχεται να αλλάζουν λόγω κλιματολογικών συνθηκών όπως ισχυροί άνεμοι και βροχές.

«Στη Δυτική Αττική καταφέραμε να αρχίσουν οι ψεκασμοί νωρίτερα από άλλες και περιοχές της Αττικής και ήδη έχουμε καλά αποτελέσματα. Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτοί. Επιβάλλεται ο καθένας μας να αναλάβει τη φροντίδα των χώρων ευθύνης του. Οι Δήμοι χρειάζεται να αποστραγγίζουν τα στάσιμα νερά στους δρόμους, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να φροντίζει να μη μένουν λιμνάζοντα νερά από το πότισμα και γι αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να ποτίζει το πρωί κι όχι το βράδυ, να κουρεύει τακτικά το γκαζόν και να κλαδεύει τα δέντρα του. Τέλος οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής θα πρέπει κι εκείνοι από την πλευρά τους να λαμβάνουν τα μέτρα που τους αναλογούν και που ήδη γνωρίζουν», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα