Επιθέσεις εναντίον αεροδρομίων και μάχες σε διάφορες περιοχές της Συρίας

19:13 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύριοι αντάρτες εξαπέλυσαν από την αυγή της Πέμπτης επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων που φρουρούν το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι, καθώς και στο αεροδρόμιο στην Ιντλίμπ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, εκατοντάδες μαχητές του ισλαμιστικού μετώπου αλ Νόσρα και των ταξιαρχιών Αχράρ αλ Σαμ, συνέχιζαν τις επιθέσεις των εναντίον του στρατού, με την υποστήριξη πυροβολικού, και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ταφτάναζ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον

Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, στην επίθεση παίρνουν μέρος έως και 800 μαχητές, ενώ πηγή των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο ίδιο αεροδρόμιο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι διεξάγονται μάχες εδώ και 48 ώρες χωρίς διακοπή και πρόσθεσε ότι η έκρηξη που προκάλεσαν οι αντάρτες τούς επέτρεψε “να παρεισφρήσουν στο εσωτερικό του αεροδρομίου”.

Μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες εκτυλίσσονταν επίσης τη νύχτα στην περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαλέπι, του μεγαλύτερου στη Συρία, που παραμένει κλειστό σχεδόν από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ τον Μάρτιο του 2011, καθώς αντάρτες πολιορκούν τις δυνάμεις της 80ής ταξιαρχίας οι οποίες το φρουρούν.

Στο Χαλέπι, ο στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τμήματα της συνοικίας Σαχούρ, στο ανατολικό κομμάτι της πόλης, καθώς και τις πόλεις Μάρεα και Αζάζ, που ευρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Επεισόδια αναφέρθηκαν ακόμα βόρεια της Δαμασκού, ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα συνέχιζαν να βομβαρδίζουν την Νταράγια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιθέσεις, Συρίας,epitheseis, syrias