Επιτελείο Μαλά: Όχι σε γρήγορη εκποίηση ακινήτων σε επισφαλή δάνεια

13:23 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός ο όρος για γρήγορη εκποίηση ακινήτων σε επισφαλή δάνεια μόνο και μόνο και μόνο γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου για τρεις μήνες, υποστηρίζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Τάκης Χατζηγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο επιτελείο, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως η θέση αυτή αφορά ιδιαίτερα την πρώτη κατοικία, καθώς κάτι τέτοιο, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που θα οδηγήσει σε πάρα πολλές οικογένειες, θα οδηγήσει σε μείωση τις τιμές των ακινήτων. Ο κ. Χατζηγεωργίου,

πρόσθεσε μια ενδεχόμενη μείωση στις τιμές των ακινήτων δεν θα βοηθήσει ούτε τις ίδιες τις τράπεζες στην προσπάθειά τους για άντληση του οφειλόμενου ποσού, με συνεπακόλουθο την πλήρη κατάρρευση της αγοράς.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση Κυβέρνησης-Τρόικας, το επιτελείο του Σταύρου Μαλά, δια στόματος Τάκης Χατζηγεωργίου, εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με την πρόταση για διαγραφή του χρέους του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. «Και βέβαια δεν μας βρίσκει σύμφωνους η άποψη που προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και που στηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα είναι απλώς μια λογιστική πράξη», είπε. «Εμείς θέλουμε», συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου, «ένα κράτος συμμέτοχο και υπόλογο απέναντι στο συνταξιοδοτικό και στους πολίτες του».

Ο κ. Χατζηγεωργίου εξέφρασε επίσης την άποψη του υποψήφιου Προέδρου, ότι η διαφαινόμενη συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε πρώτη φάση στο 9% αποτελεί ένα θετικό βήμα, θεωρώντας την ίδια ώρα, ως κρίσιμης σημασίας τη διασφάλιση πως σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει δανεισμός των τραπεζών κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Δεν δεχόμαστε δηλαδή να φορτώνεται το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών πάνω στο δημόσιο χρέος και ως εκ τούτου πάνω στις πλάτες του κάθε πολίτη», είπε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Μαλά χαρακτήρισε οριακό το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι συνομιλίες με την Τρόικα, και ανέφερε πως η τελευταία ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας, «ωστόσο είναι κατά τη γνώμη μας λίγο ασαφής».

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως ο Σταύρος Μαλάς επιφυλάσσεται για πληρέστερη τοποθέτηση μετά από ολοκληρωμένη ενημέρωση που θα ζητήσει από την Κυβέρνηση. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι ο κ. Μαλάς θα ζητήσει σήμερα ενημέρωση από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, δηλαδή Υπουργούς και από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα