Επιστροφή στο προ κρίσης ΑΕΠ σε λίγα χρόνια, προβλέπει ο Α. Σαμαράς

10:06 11/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστροφή “σε λίγα χρόνια”, στο επίπεδο του ΑΕΠ και της ευημερίας που είχε η Ελλάδα προ κρίσης, χωρίς όμως τις παθογένειες που την οδήγησαν εκεί, προέβλεψε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς δόμησε την ομιλία του σε δύο βασικούς άξονες: Αφ` ενός στην απαξίωση των θέσεων αλλά και των πολιτικών επιτυχιών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, και αφ` ετέρου στην κατάδειξη του “οδικού χάρτη της κυβέρνησης”, ως του μόνου τρόπου εξόδου από την κρίση, που παράγει ήδη από σήμερα απτά αποτελέσματα.

Εκλογές θα γίνουν το 2016 – οπότε η χώρα “θα έχει βγει απ` το πρόβλημα”. Χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επεφύλαξε αρκετές ειρωνικές εκφράσεις για την πολιτική συγκομιδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην “παλλαϊκή μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ απόψε στο Σύνταγμα”, για να υπενθυμίσει στη συνέχεια ότι “οι εκκλήσεις σας στον κοσμάκη για ανατροπή της κυβέρνησης δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Γι` αυτό αναγκαστήκατε να στήσετε χθες στην ΕΡΤ έναν καραγκιόζ μπερντέ για να παίξει στα δελτία των οκτώ”.

Ο κ. Σαμαράς επισκόπησε τον οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση. “Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης. Ανακτούμε την εμπιστοσύνη μας, βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα – κάτι που φαίνεται κυρίως από το γεγονός ότι το εμπορικό μας ισοζύγιο δεν είναι φέτος ελλειμματικό, μετά από δεκαετίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγούμε στις αγορές το 2014, ώστε να μπορέσουμε να δανειζόμαστε σαν φυσιολογική χώρα’’, είπε.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι “ακόμα και όσοι έχουν ασκήσει την πιο σκληρή κριτική στο πρόγραμμα, παραδέχονται πως σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει το ΑΕΠ και το επίπεδο ευημερίας που είχε πριν την κρίση, χωρίς τις παθογένειες που την οδήγησαν εκεί. Το δύσκολο κομμάτι το περάσαμε – οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Η μεγάλη δοκιμασία είναι στο τέλος του μαραθωνίου – αλλά ο μεγάλος μαραθώνιος είναι προς το τέλος του’’ ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα