Επιστήμονες δημιούργησαν σοκολάτα χωρίς λιπαρά

14:17 21/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα ήταν η τέλεια γιορτινή απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας: σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά που αδυνατίζει! Ε, λοιπόν τα νέα είναι ευχάριστα: Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορούν να την δημιουργήσουν.

Έχουν λοιπόν καταλήξει σε μια light σοκολάτα

που περιέχει μικροσκοπικές “φυσαλίδες” ενός ζελέ από φύκια το οποίο έχουν ενσωματώσει στο προϊόν. Οι “φυσαλίδες” της είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, που αποτελούν ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης.

Οι προσπάθειες των ειδικών για να μειώσουν την περιεκτικότητα σε λίπος της σοκολάτας – συνήθως περίπου κατά 30%- διατηρώντας τη γεύση και την υφή της, είχαν αποτύχει στο παρελθόν.

Οι μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα της σοκολάτας αφήνουν μια πολύ απαλή αίσθηση στο στόμα, ενώ οι φυσαλίδες νερού που περιέχει την κάνουν να την αντιλαμβάνεται κανείς πολύ τραγανιστή, αφού δημιουργούν τον σχετικό ήχο που παράγεται όταν τρώμε κάτι τραγανό.

Για τους λόγους αυτούς ο Δρ Stefan Bon, του Πανεπιστημίου Warwick, στράφηκε προς το συγκεκριμένο φύκι (αγάρ), το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στη βιομηχανία καλλυντικών.

Όταν θερμανθεί το συγκεκριμένο συστατικό με τον σωστό τρόπο, στερεοποιείται στην ίδια θερμοκρασία όπως η σοκολάτα. Οι φυσαλίδες είναι τόσο μικρές ώστε το στόμα μας δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει από το λίπος.

Ο Jianshe Chen, του Πανεπιστημίου του Λιντς, δήλωσε στο περιοδικό New Scientist: ”Ένα υλικό που θα αντικαταστήσει το λίπος, είναι κάτι που οι βιομηχανίες τροφίμων πάντα επιθυμούσαν πολύ”.

Το συγκεκριμένο φύκι αποτελείται από 80% φυτικών ινών και αυτό καθιστά το νέο προϊόν πολύ πιο χορταστικό από μια κανονική σοκολάτα.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το πώς το κοινό θα υποδεχθεί την νέα υγιεινή σοκολάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα