Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 5/4/2013

10:39 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα προεκλογικά συλλαλητήρια για τις «δημοτικές» εκλογές της 7 Απριλίου, ακόμα ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός Τούρκου πολίτη λόγω οικονομικών δυσκολιών τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Είμαστε όλοι δέσμιοι», γράφει ότι εδώ και 39 χρόνια η «βόρεια» Κύπρος είναι αιχμάλωτη της Τουρκία και τώρα η «νότια» Κύπρος

είναι αιχμάλωτη της Τρόικας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες το βράδυ στην πλατεία Ινονού το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας πραγματοποίησε μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό το προεκλογικό του συλλαλητήριο για τις «δημοτικές» εκλογές Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς που θα γινόταν στο Ντιγιάρμπακίρ της Τουρκίας, αναβλήθηκε λόγω του ότι συμπίπτει με την εβδομάδα της «Ιερής Γέννησης» του Μωάμεθ.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα αλλάξουμε το σύστημα», αναφέρεται στο προεκλογικό του συλλαλητήριο του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας για τις «δημοτικές» εκλογές Λευκωσίας της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Ινονού σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και κατά την διάρκεια του οποίου, ο πρόεδρος του κόμματος ελευθέρωσε ένα περιστέρι ειρήνης. Αλλού γράφει ότι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας –Κερύνειας έχασε την ζωή του 19χρονος, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασταυρώσει τον δρόμο κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Χασάν Τσάμογλου ο οποίος ήρθε από το Ζογκούλντακ της Τουρκίας στα κατεχόμενα με την ελπίδα να βρει εργασία για να πληρώσει τα χρέη του, μη αντέχοντας τις οικονομικές του δυσκολίες ανέβηκε σε κτίριο 15 μέτρων για να αυτοκτονήσει, κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Στο δόμο για το σπίτι έχασε τη ζωή του», αναφέρει ότι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας –Κερύνειας ο 19χρονος Σεμχούζ Καρά από το Γκαζίαντεπ της Τουρκίας, στην προσπάθεια του να διασταυρώσει τον δρόμο κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και έχασε την ζωή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συντεχνία Καμού-Ις συνεχίζει τις ενέργειες διαμαρτυρίας εναντίον της άρσης του δικαιώματος αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης των «δημόσιων» υπαλλήλων. Αλλού, ότι 15χρονη η οποία εισήλθε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά τελικά ανακαλύφθηκε ότι ήταν έγκυος 8 μηνών. Ενώ το βρέφος πέθανε τελικά στη γέννα, μαθεύτηκε ότι ο πατέρας του παιδιού είναι επίσης ανήλικος 17 χρονών ο οποίος συνελήφθηκε.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Σήμερα θα επέστρεφε στη πατρίδα του», αναφέρει ότι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας –Κερύνειας ο 19χρονος Σεμχούζ Καρά από το Γκαζίαντεπ της Τουρκίας, στην προσπάθεια του να διασταυρώσει τον δρόμο κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο τον παρέσυρε για αρκετή απόσταση και τελικά έχασε την ζωή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Χασάν Τσάμογλου ο οποίος πριν 4 μέρες ήρθε στα κατεχόμενα με την ελπίδα να βρει εργασία για να πληρώσει τα χρέη του, όταν δεν μπόρεσε τελικά να βρει δουλειά, ανέβηκε σε κτίριο υπό κατασκευή, για να αυτοκτονήσει, κάτι το οποίο τελικά αποφεύχθηκε με την παρέμβαση της «αστυνομίας». Αλλού γράφει ότι ο Οζτζάν Μπαϊράκ συνελήφθηκε ενώ προσπαθούσε με ψεύτικη ταυτότητα να στείλει 30 χιλιάδες δολάρια από τράπεζα στα κατεχόμενα σε τράπεζα στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο Λευκωσιάτης πρέπει να ζητήσει να λογοδοτήσουν», αναφέρει ότι η ένωση βιολόγων δήλωσε ότι στις «δημοτικές» εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 7 Απριλίου οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιος μετέτρεψε τη Λευκωσία σε σκουπιδότοπο και να ψηφίσουν αυτόν που θα τους προσφέρει μια βιώσιμη πόλη. Αλλού αναφέρει ότι οι εικόνες από τα κτίρια δημόσιων σχολείων, ενόχλησαν τους γονείς οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα θα πραγματοποιήσει απόψε το προεκλογικό του συλλαλητήριο για τις «δημοτικές» εκλογές, με σλόγκαν «Λευκωσία είσαι τα πάντα για μένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα