Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 5/11/2012

10:33 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αντιδράσεις των οργανωμένων συνόλων για την κατάσταση που επικρατεί στην κατεχόμενη Λευκωσία λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των υπαλλήλων του «δήμου» Λευκωσίας, η ανησυχία για εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, η απόφαση βρετανικού Δικαστηρίου όπως οι «τ/κ αερογραμμές» και οι «αερογραμμές Άτλας» αποζημιώσουν τους πελάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια είναι τα κύρια θέματα σε πέντε τ/κ εφημερίδες. Άλλο θέμα αφορά την έναρξη της «δικαστικής

διαδικασίας» για την αγωγή που κατέθεσε ο Αχμέτ Κασίφ εναντίον της απόφασης του προεδρείου του εκλογικού συνεδρίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Η εφημερίδα “Αφρίκα”, στο κύριο θέμα της αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας Κούρδων φοιτητών εναντίον της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από τον τίτλο «Σταμάτα τους σκοτωμούς» γράφει ότι οι Κούρδοι στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη λεγόμενη πρεσβεία και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους Κούρδους που συνεχίζουν την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές. Αλλού αναφέρεται σε εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λεγόμενος δήμος κατεχόμενης Λευκωσίας.

Η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί”, με κύριο τίτλο «Οι τ/κ αερογραμμές πέθαναν αλλά τα χρέη τους ζουν», αναφέρεται σε απόφαση βρετανικού Δικαστηρίου όπως οι «τ/κ αερογραμμές» και οι «αερογραμμές Άτλας» αποζημιώσουν τους πελάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια με το ποσό των 840 χιλιάδων στερλινών. Πρόκειται για 669 άτομα που ζουν στην Αγγλία και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη απαιτώντας αποζημίωση λόγω του ότι οι «τ/κ αερογραμμές» έπαυσαν να εκτελούν πτήσεις από 21 Ιουνίου 2010 λόγω χρεοκοπίας . Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στην κατεχόμενη Λευκωσία λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών και γράφει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των τουριστών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στη συνέχιση σήμερα της «δικαστικής διαδικασίας» σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ο Αχμέτ Κασίφ.

Η εφημερίδα “Χαβαντίς” αναφέρεται πρωτοσέλιδα στις αντιδράσεις των οργανωμένων συνόλων στα κατεχόμενα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί λόγω των σκουπιδιών και με τίτλο «Η ημέρα της επανάστασης» γράφει ότι οι πολίτες έχουν φτάσει στο όριο της υπομονής τους και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία αρκετές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Γράφει ακόμα ότι οι κοινοτάρχες αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα και αποφάσεις και να επιληφθούν του θέματος. Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ και γράφει ότι απέμειναν 48 κρίσιμες ώρες κατά τις οποίες θα καθοριστεί και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η εφημερίδα “Κίπρις”, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εμείς τελειώσαμε», αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροέμποροι στην κατεχόμενη Μόρφου ενώ σε δηλώσεις του ο «πρόεδρος» του συνδέσμου εμπόρων Ουλούς Εσέ κατηγορεί την ψευδοκυβέρνηση για μη σωστή διαχείριση των οικονομι

Keywords
Τυχαία Θέματα